Μαρμελάδα βερίκοκο



Μια συνταγή της κυρίας Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou ‎για ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μαρμελάδα βερίκοκο

Υλικά
2 κιλά ώριμα βερίκοκα
2 κιλά ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι

Πλένουμε τα βερίκοκα και τα χωρίζουμε
μ' ένα μαχαιράκι στην μέση.
Αφαιρούμε το κουκούτσι.
Στη συνέχεια βάζουμε στην κατσαρόλα μια στρώση βερίκοκα, μια στρώση ζάχαρη εναλλάξ, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 8-10 ώρες περίπου.
Έπειτα την βάζουμε να βράσει και ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Μόλις ξαφρίσουμε καλά βάζουμε τα βερίκοκα στο μπλέντερ για να τα λιώσουμε , όχι τελείως να έχει μικρά κομματάκια.
Τα Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά , ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι.
Σε 30 λεπτά περίπου είναι έτοιμη.
Αποστειρώνουμε βάζα και όταν ετοιμαστεί η μαρμελάδα όπως είναι καυτή την ρίχνουμε μέσα στα ζεστά βάζα.
Κλείνουμε τα καπάκια και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Φυλάσσονται στα ντουλάπια και όταν ανοιχτούν θέλουν ψυγείο.