
Υλικά
1 συσκευασία Barilla Collezione Linguine ΝΟΥΜΕΡΟ 54 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
1 συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματάκια Κύκνος
Μερικά ντοματίνια Κρήτης κομμένα στη μέση
1 κύβο λαχανικών
λίγο νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά
αλάτι πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρέσκο βούτυρο
λίγο βασιλικό αποξηραμένο
λίγο μπούκοβο 1 κουταλάκι του γλυκού
λίγη ζάχαρη
**** τον κύβο λαχανικών τον βάζουμε σε μια κούπα από το νερό των ζυμαρικών ανακατεύουμε και είναι έτοιμος.
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας συμφώνα με τις οδηγίες του πακέτου.Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο.
Ρίχνουμε μέσα τις σκελίδες του σκόρδου και της αφήνουμε να μαλακώσουν και να δώσουν γεύση στο λάδι ύστερα από 5 με 6 λεπτά τις βγάζουμε.
Στην συνέχεια τσιγαρίζουμε τα ντοματίνια Κρήτης μέχρι να μαλακώσουν αμέσως μετά τσιγαρίζουμε τον πελτέ και προσθέτουμε το μπούκοβο, σβήνουμε με λίγο χυμό από ένα κύβο λαχανικών και μετά από λίγο προσθέτουμε την κονσέρβα από τα αποφλοιωμένα ντοματάκια κύκνος, μετά από μερικές βράσεις βάζουμε και την ζάχαρη.
Προσοχή στο αλάτι βάζουμε λίγο και δοκιμάζουμε πιπέρι όμως χρειάζεται αρκετό.
Μετά από λίγο κατεβάζουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα να πήξει και να μείνει με το λάδι της τότε μόνο θα είναι έτοιμη όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε πάλι μέσα ένα μικρό κομμάτι βούτυρο αυτό θα δέσει ακόμα ποιο καλά την σάλτσα μας.
Περίπου η σάλτσα θέλει 20 λεπτά να δέσει να βράσει μαζί με τα υλικά.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού αυτή η υπέροχη σάλτσα προσθέτουμε τριμμένο πιπέρι και αν θέλουμε και αποξηραμένο βασιλικό και το αφήνουμε λίγο και σερβίρουμε στα πιάτα.
Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou, εκτέλεση Chef Alexios Nikoloutsopoulos