
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Αυτή η συνταγή με μελιτζάνες συνδυάζει την πλούσια γεύση της μελιτζάνας με μια αρωματική σάλτσα ντομάτας και την αλμυρή φέτα, δημιουργώντας ένα πιάτο γεμάτο άρωμα και γεύση. Ιδανικό για όσους αγαπούν τη μεσογειακή κουζίνα.
Υλικά
- 2 - 3 μελιτζάνες (τηγανισμένες)
- 1 κουτί ντομάτα Pummaro
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- πιπεριά Φλωρίνης σε σκόνη
- Φρέσκια ρίγανη (κατά προτίμηση)
- Αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- Ελαιόλαδο
- 200 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη
Εκτέλεση
- Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα και τον πελτέ ντομάτας.
- Προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης σε σκόνη, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Βράζουμε τη σάλτσα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσουν οι γεύσεις.
- Σε ένα ταψί, τοποθετούμε τις τηγανισμένες μελιτζάνες και περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας.
- Ρίχνουμε από πάνω την χοντροτριμμένη φέτα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσουν οι γεύσεις και να λιώσει η φέτα.
- Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει ελαφρώς πριν το σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου
