Chocolatorta Argentina

Μια συνταγή της κυρίας Γκουτζίδου Αθηνά για ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟ CHOCOLATORTA ARGENTINA από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Υλικά

  • 500 γρμ. τυρί μασκαρπόνε
  • 400 γρμ. καραμελώμενο ζαχαρούχο γάλα
  • 300 γρμ. γάλα
  • 700 γρμ. μπισκότα Παπαδόπουλου
  • 7 κουταλιές Μeρέντα
  • 1 κουταλιά Βιτάμ
  • 1/2 με φλιτζάνι γάλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το μασκαρπόνε με το καραμελωμένo ζαχαρούχο γάλα μέχρι να ενωθούν καλά.
Βρέχουμε λίγα-λίγα τα μπισκότα στο γάλα ,και στρώνουμε μία στρώση σε πυρέξ μεγέθους 25×30 εκατοστών .
Απλώνουμε λίγη κρέμα από πάνω . κάθε στρώση θέλει περίπου 22 μπισκότα.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα και η κρέμα ,έχοντας συνολικά περίπου 4 στρώσεις μπισκότου.
Λιώνουμε το βούτυρο με το γάλα σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε στην Μερέντα .
Ανακατεύουμε με σύρμα και απλώνουμε από πάνω και γαρνίρομαι με σπασμένα μπισκότα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.