Αυτοί οι πατατοκεφτέδες-σαλιγκάρια θα γίνουν το αγαπημένο σνακ όλης της οικογένειας!
Υλικά:
- 4 πατάτες, βρασμένες και πολτοποιημένες
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι, ξερό, τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 6 κουταλιές της σούπας τριμμένο κασέρι ή φέτα
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 3 κουταλιές της σούπας γάλα
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και τις πολτοποιούμε.
- Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πουρέ πατάτας, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλεύρι, τον μαϊντανό, το τυρί και τα μπαχαρικά.
- Προσθέτουμε το γάλα για να δέσει το μείγμα.
- Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή και απλή και κόβουμε τη γωνία.
- Κόβουμε λαδόκολλα σε τετράγωνα κομμάτια και πάνω σε κάθε κομμάτι χαρτιού σχηματίζουμε με το μείγμα σαλιγκάρια.
- Ζεσταίνουμε αρκετό σπορέλαιο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τους πατατοκεφτέδες μαζί με τη λαδόκολλα.
- Σε ένα λεπτό βγάζουμε τη λαδόκολλα και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Αποσύρουμε τους πατατοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι και τους σερβίρουμε ζεστούς.
Συμβουλές:
- Μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα και άλλα λαχανικά, όπως καρότο, πιπεριά ή σπανάκι, για περισσότερη γεύση και θρεπτικά συστατικά.
- Αντί για κασέρι ή φέτα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλο τυρί της αρεσκείας σου, όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.
- Πριν το τηγάνισμα, μπορείς να πανάρεις τους πατατοκεφτέδες σε αλεύρι, αυγό και τριμμένο ψωμί για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα.
- Αν προτιμάς μια πιο υγιεινή επιλογή, μπορείς να ψήσεις τους πατατοκεφτέδες στο φούρνο αντί να τους τηγανίσεις, αλλά τότε θα έχουν διαφορετική γεύση.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
