Πατατοκεφτέδες - Σαλιγκάρια

ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ - ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ

Μια εξαιρετική επιλογή για νόστιμο και χορταστικό σνακ ή συνοδευτικό!
Αυτοί οι πατατοκεφτέδες-σαλιγκάρια θα γίνουν το αγαπημένο σνακ όλης της οικογένειας!


Υλικά:

  • 4 πατάτες, βρασμένες και πολτοποιημένες
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι, ξερό, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 6 κουταλιές της σούπας τριμμένο κασέρι ή φέτα
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και τις πολτοποιούμε. 
  2. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πουρέ πατάτας, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλεύρι, τον μαϊντανό, το τυρί και τα μπαχαρικά. 
  4. Προσθέτουμε το γάλα για να δέσει το μείγμα.
  5. Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή και απλή και κόβουμε τη γωνία.
  6. Κόβουμε λαδόκολλα σε τετράγωνα κομμάτια και πάνω σε κάθε κομμάτι χαρτιού σχηματίζουμε με το μείγμα σαλιγκάρια.
  7. Ζεσταίνουμε αρκετό σπορέλαιο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τους πατατοκεφτέδες μαζί με τη λαδόκολλα.
  8. Σε ένα λεπτό βγάζουμε τη λαδόκολλα και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  9. Αποσύρουμε τους πατατοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι και τους σερβίρουμε ζεστούς.

Συμβουλές:

  • Μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα και άλλα λαχανικά, όπως καρότο, πιπεριά ή σπανάκι, για περισσότερη γεύση και θρεπτικά συστατικά.
  • Αντί για κασέρι ή φέτα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλο τυρί της αρεσκείας σου, όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.
  • Πριν το τηγάνισμα, μπορείς να πανάρεις τους πατατοκεφτέδες σε αλεύρι, αυγό και τριμμένο ψωμί για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα.
  • Αν προτιμάς μια πιο υγιεινή επιλογή, μπορείς να ψήσεις τους πατατοκεφτέδες στο φούρνο αντί να τους τηγανίσεις, αλλά τότε θα έχουν διαφορετική γεύση.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!