Σάμαλι



ΣΑΜΑΛΙ


ΑΠΟ ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ,ΥΠΕΡΟΧΟ,ΣΠΕΣΙΑΛ ΑΦΡΑΤΟ ΣΑΜΑΛΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
600 γραμμάρια σιμιγδάλι ανάμικτο (χοντρό - ψιλό)
220 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό,
2 νεροπότηρα χλιαρό νερό,
1 νεροπότηρο ζάχαρη,
2 βανίλιες,
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ,
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σε σκόνη

Βάζουμε σε μπολ τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τη μαστίχα, τις βανίλιες, το γιαούρτι και το μπέικιν.
Ρίχνουμε με το ένα χέρι το νερό σιγά - σιγά και με το άλλο ανακατεύουμε απαλά το γιαούρτι με τα μπέικιν, πρέπει να αρχίσει να αφρίζει.
Μόλις τελειώσουμε με το νερό τα ανακατεύουμε όλα μαζί απαλά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί Νο30, το χτυπάμε 3 φορές πάνω στον πάγκο μας να ισιώσει καλά, τοποθετούμε πάνω αμύγδαλα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Στα 20 λεπτά μόλις πάρει χρώμα το βγάζουμε, το κόβουμε σε κομμάτια και το ξαναβάζουμε στο φούρνο να ψηθεί μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 4 νεροπότηρα νερό με 4 νεροπότηρο ζάχαρη για 5 λεπτά.
Όταν βγάλουμε το γλυκό ζεστό ρίχνουμε όλο το σιρόπι ζεστό.