
Μελομακάρονα ολο γλύκα! Είναι ΤΕΛΕΙΑ!! Είναι ΑΠΙΘΑΝΑ!!
1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
1/2 κουτ.γλυκού γαρίφαλο
1/3 φλ.τσαγιού κονιάκ
1/2 φλ.τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ.γλυκού σόδα
3+1/2 φλ.τσαγιού αλεύρι
Υλικά
Για την ζύμη
1 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
1/2 κουτ.γλυκού γαρίφαλο
1/3 φλ.τσαγιού κονιάκ
1/2 φλ.τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ.γλυκού σόδα
3+1/2 φλ.τσαγιού αλεύρι
Για το σιρόπι
2 φλ.τσαγιού ζάχαρη,
2 φλ.τσαγιού μέλι,
2 φλ.τσαγιού νερό
2 φλ.τσαγιού μέλι,
2 φλ.τσαγιού νερό
Για τη διακόσμηση
2 φλ.τσαγιού καρυδόψιχα κοπανισμένη.Εκτέλεση
Χτυπάμε το ελαιόλαδο,με την ζάχαρη,και ρίχνουμε το γαρίφαλο,το κονιάκ,τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Δουλεύουμε το μείγμα σε μαλακή ζύμη ρίχνοντας την σόδα,το μπέικιν,και σιγά σιγά το αλεύρι.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα μακρόστενα η στρογγυλά.
Βάζουμε τα μελομακάρονα σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σκέτος πάνω στην εστία.
Βουτάμε τα μελομακάρονα στο σιρόπι για 2 λεπτά.
Βάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με το καρύδι.
ΓΙΝΟΝΤΑΙ 40 ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ!!!!!
Δουλεύουμε το μείγμα σε μαλακή ζύμη ρίχνοντας την σόδα,το μπέικιν,και σιγά σιγά το αλεύρι.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα μακρόστενα η στρογγυλά.
Βάζουμε τα μελομακάρονα σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σκέτος πάνω στην εστία.
Βουτάμε τα μελομακάρονα στο σιρόπι για 2 λεπτά.
Βάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με το καρύδι.
ΓΙΝΟΝΤΑΙ 40 ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ!!!!!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou