
Με μία μπαλίτσα παγωτό τώρα με την ζέστη.. σούπερ σπέσιαλ κέρασμα..
Υλικά
(μετράμε με το ίδιο ποτήρι ή κούπα)
4 αυγά,
μισό ποτήρι ζάχαρη,
1 ποτήρι γάλα φρέσκο,
1/2 ποτήρι σπορέλαιο,
1,5 ποτήρι αλεύρι κοσκινισμένο,
1 βανίλια η 1 κ.γ. υγρή βανίλια
3 κ.γ μπέικιν,
5 κουταλιές της σούπας κακάο.
Ρίχνουμε σιγά - σιγά γάλα-σπορέλαιο.
Στην συνέχεια αλεύρι-βανίλια-μπέικιν-κακάο.
Βουτυρώνουμε το σκεύος μας ταψί η πυρέξ 22χ30 βάζουμε το μείγμα μέσα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 20 με 25 λεπτά.
Σιροπιάζουμε και τα δυο καυτά.
Μπορούμε να μην βάλουμε σιρόπι γιατί γίνεται πολύ αφράτη.
Σιροπιάζουμε κατά διαστήματα όχι όλο απότομα.
Βάζουμε κουβερτούρα-κρέμα γάλακτος στην εστία στο χαμηλό και ανακατεύουμε να γίνει λεία.
Όταν την κατεβάζουμε ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε πολύ καλά και την ρίχνουμε πάνω στην ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ.

4 αυγά,
μισό ποτήρι ζάχαρη,
1 ποτήρι γάλα φρέσκο,
1/2 ποτήρι σπορέλαιο,
1,5 ποτήρι αλεύρι κοσκινισμένο,
1 βανίλια η 1 κ.γ. υγρή βανίλια
3 κ.γ μπέικιν,
5 κουταλιές της σούπας κακάο.
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά-ζάχαρη.Ρίχνουμε σιγά - σιγά γάλα-σπορέλαιο.
Στην συνέχεια αλεύρι-βανίλια-μπέικιν-κακάο.
Βουτυρώνουμε το σκεύος μας ταψί η πυρέξ 22χ30 βάζουμε το μείγμα μέσα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 20 με 25 λεπτά.
Σιρόπι
Βράζουμε 2 ποτήρια ζάχαρη με 2 ποτήρια νερο,50 γρ κουβερτούρα για 4 λεπτά.Σιροπιάζουμε και τα δυο καυτά.
Μπορούμε να μην βάλουμε σιρόπι γιατί γίνεται πολύ αφράτη.
Σιροπιάζουμε κατά διαστήματα όχι όλο απότομα.
Γλάσο
250 γρ κουβερτουρα,250 γρ κρέμα γάλακτος πληρες,50 γρ βούτυρο.Βάζουμε κουβερτούρα-κρέμα γάλακτος στην εστία στο χαμηλό και ανακατεύουμε να γίνει λεία.
Όταν την κατεβάζουμε ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε πολύ καλά και την ρίχνουμε πάνω στην ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ.

Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou