
ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
Με μία μπαλίτσα παγωτό τώρα με την ζέστη.. σούπερ σπέσιαλ κέρασμα..
Υλικά (μετράμε με το ίδιο ποτήρι ή κούπα)
4 αυγά,
μισό ποτήρι ζάχαρη,
1 ποτήρι γάλα φρέσκο,
1/2 ποτήρι σπορέλαιο,
1,5 ποτήρι αλεύρι κοσκινισμένο,
1 βανίλια η 1 κ.γ. υγρή βανίλια
3 κ.γ μπέικιν,
5 κουταλιές της σούπας κακάο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά-ζάχαρη.
Ρίχνουμε σιγά - σιγά γάλα-σπορέλαιο.
Στην συνέχεια αλεύρι-βανίλια-μπέικιν-κακάο.
Βουτυρώνουμε το σκεύος μας ταψί η πυρέξ 22χ30 βάζουμε το μείγμα μέσα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 20 με 25 λεπτά.
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 2 ποτήρια ζάχαρη με 2 ποτήρια νερο,50 γρ κουβερτούρα για 4 λεπτά.
Σιροπιάζουμε και τα δυο καυτά.
Μπορούμε να μην βάλουμε σιρόπι γιατί γίνεται πολύ αφράτη.
Σιροπιάζουμε κατά διαστήματα όχι όλο απότομα.
ΓΛΑΣΣΟ:
250 γρ κουβερτουρα,250 γρ κρέμα γάλακτος πληρες,50 γρ βούτυρο.
Βάζουμε κουβερτούρα-κρέμα γάλακτος στην εστία στο χαμηλό και ανακατεύουμε να γίνει λεία.
Όταν την κατεβάζουμε ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε πολύ καλά και την ρίχνουμε πάνω στην ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ..
