
ΑΦΡΑΤΗ, ΓΕΥΣΤΙΚΗ, ΥΠΕΡΟΧΗ,ΤΟΥΡΤΑ!
125 γραμμάρια ζάχαρη,
155 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
1 βανίλια
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμένα αλεύρι βανίλια.
Ανακατεύουμε απαλά με Μαρίζ.
Τοποθετούμε το μείγμα σε τσέρκι (28) η και ταψί και το ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Όταν κρυώσει πολύ καλά το κόβουμε.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ με 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι φυσικά προηγουμένως τα διαλύουμε σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε 1 βανίλια και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Υλικά
Παντεσπάνι
5 αυγά,125 γραμμάρια ζάχαρη,
155 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμένα αλεύρι βανίλια.
Ανακατεύουμε απαλά με Μαρίζ.
Τοποθετούμε το μείγμα σε τσέρκι (28) η και ταψί και το ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Όταν κρυώσει πολύ καλά το κόβουμε.
Σιρόπι
Βράζουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό με 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη για 3 λεπτά.Το αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα
Βάζουμε 1 κιλό γάλα με 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη να.ζεσταθεί.Ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ με 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι φυσικά προηγουμένως τα διαλύουμε σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε 1 βανίλια και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Σαντιγί
Χτυπάμε 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί με 2 κούπες άχνη ζάχαρη,και 2 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο.Συναρμολόγηση
Τοποθετούμε τον ένα πάτο,σιροπιάζομαι με κουτάλι,τοποθετούμε την κρέμα,κλίνουμε με τον άλλο πατώ σιροπιάζομαι και τέλος βάζουμε την σαντιγί και διακοσμούμε με κεράσια!Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou