Τούρτα με κρέμα και κερασάκια

ΑΦΡΑΤΗ, ΓΕΥΣΤΙΚΗ, ΥΠΕΡΟΧΗ,ΤΟΥΡΤΑ!

Υλικά

Παντεσπάνι

5 αυγά,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
155 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
1 βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμένα αλεύρι βανίλια.
Ανακατεύουμε απαλά με Μαρίζ.
Τοποθετούμε το μείγμα σε τσέρκι (28) η και ταψί και το ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Όταν κρυώσει πολύ καλά το κόβουμε.

Σιρόπι

Βράζουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό με 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη για 3 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα

Βάζουμε 1 κιλό γάλα με 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη να.ζεσταθεί.
Ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ με 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι φυσικά προηγουμένως τα διαλύουμε σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε 1 βανίλια και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει.

Σαντιγί

Χτυπάμε 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί με 2 κούπες άχνη ζάχαρη,και 2 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο.

Συναρμολόγηση

Τοποθετούμε τον ένα πάτο,σιροπιάζομαι με κουτάλι,τοποθετούμε την κρέμα,κλίνουμε με τον άλλο πατώ σιροπιάζομαι και τέλος βάζουμε την σαντιγί και διακοσμούμε με κεράσια!


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou