ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Έκρηξη γεύσης με την πρώτη μπουκιά -ότι πιο απλό και πιο γευστικό με σκέτο φύλλο βούτυρο και ζάχαρη !!!
Υλικά
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 80 γραμ βούτυρο γάλακτος
- 80 γραμ βούτυρο τύπου Κερκύρας
- 80 γραμ φυτίνη
- 1 βανίλια μασουράκι
Σιρόπι
- 400 γραμ ζάχαρη
- 300 γραμ νερό
- 2 κουταλιές σούπας γλυκόζη
- 1 βανίλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
- Από την στιγμή βρασμού βράζουμε ακόμα 5 λεπτά βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια .
Εκτέλεση
- Μετράμε την στενή πλευρά του φύλλου αν χωράει στο ταψί μας -αν δεν χωράει κόβουμε το επιπλέον κομμάτι σε όλο το φύλλο μας.
- Χρειαζόμαστε μία βέργα ξύλινη ή μία μεταλλική βελόνα πλεξίματος πάνω στην οποία θα τυλίγουμε το φύλλο μας-πιθανώς κάνει και πηχάκι από ξύλινη κρεμάστρα.
- Παίρνουμε ένα φύλλο το διπλώνουμε στην μέση και το τυλίγουμε με την βέργα σε ρολό όπως βλέπετε στην φωτογραφία.
- Βάζουμε στην άκρη του τέλους του φύλλου λίγο βούτυρο για να μην χαλάσει το ρολό και ξετυλιχτεί
- Το βάζουμε στο ταψί και τραβώντας αφαιρούμε την βέργα από το κέντρο.
- Επαναλαμβάνουμε τηνίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το φύλλο .
- Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο μέσα στο οποίο έχουμε ρίξει και μία βανίλια επάνω στα ρολάκια και τα βάζουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη .
- Κόβουμε σε κομμάτια 2 cm φάρδος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 60 με 70 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αδειάζουμε το βούτυρο από το ταψί σηκώνοντας την μια γωνιά του ταψιού ψηλά για 2 με 3 λεπτά.
- Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμα.
- Αν θέλετε να βγουν τραγανά μέχρι μέσα μην τα βγάλετε νωρίτερα από τον φούρνο -μην σας τρομάξει το χρώμα στις άκρες .
- Σιροπιάζουμε μόλις βγουν από το φούρνο με χλιαρό κι όχι καυτό σιρόπι.
- Αφήνουμε να τραβήξουν 2 με 3 ώρες το σιρόπι .
- Γίνονται τραγανά ζουμερά και μοσχοβολάνε!!
Δημιουργός συνταγής: George Chatzigiatroudakis
