Μια πραγματικά πανεύκολη αρωματική πορτοκαλόπιτα με σίγουρη επιτυχία για ένα λαχταριστό γλυκόΥλικά
1 πακέτο φύλο κρούστας1 κεσεδάκι γιαούρτι
4 αυγά
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 καψουλίτσα βανίλιας
1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
2 1/2 ποτήρια νερό1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιου
2 ποτήρια ζάχαρη
2 φλούδες πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, προσθέτουμε το γιαούρτι και μετά τα υπόλοιπα υλικά.
Κόβουμε το φύλλο πρώτα σε λωρίδες και μετά μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε μέσα στα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί ή πυρέξ και ψήνουμε στους 170 ο λιγότερο από 1 ώρα. Βγάζουμε το γλύκισμα από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει.
Για το σιρόπι:Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5′ περίπου μέχρι να δέσει ελαφρώς και περιχύνουμε τη πορτοκαλόπιτα κρύα με καυτό σιρόπι.
Γαρνίρουμε με γλυκό πορτοκάλι προαιρετικά