Εξαιρετική συνταγή για γεμιστές ρυζοκροκέτες δοκιμάστε τες!
Υλικά
300 γρ ρύζι άσπρο (κολλώδες κατά προτίμηση, βρασμένο κανονικά)1 κούπα τριμμένη κεφαλογραβιέρα
αλάτι
πιπέρι
1 αυγό
Ζυμώνουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε στην άκρη
1 πιπέρια (ό,τι χρώμα θέλουμε)
Λίγο ταμπάσκο
1 αυγό
Ζυμώνουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε στην άκρη
Για την γέμιση
5-6 φέτες μπέικον1 πιπέρια (ό,τι χρώμα θέλουμε)
Λίγο ταμπάσκο
1 κρεμμύδι
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα
Τα σοτάρουμε όλα μαζί να μαραθούν και να πάρουν ένα ελαφρύ καραμελωμένο χρώμα
τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα
Τα σοτάρουμε όλα μαζί να μαραθούν και να πάρουν ένα ελαφρύ καραμελωμένο χρώμα
Εκτέλεση
Παίρνουμε λίγο από τη μείγμα που έχουμε με το ρύζι, ανοίγουμε στη παλάμη μας και βάζουμε ένα κουταλάκι από την γέμιση.Κλείνουμε και δίνουμε το σχήμα μπαλίτσας,
Περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά να καλύψουμε γύρω γύρω και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθούν.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (εγώ χρησιμοποιώ πάντα ελαιόλαδο).
Σημείωση
Δημιουργός συνταγής: Cheery Misshief


