Νηστίσιμο αλάδωτο κέικ



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΑΛΑΔΩΤΟ ΚΕΙΚ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Νηστίσιμο αλάδωτο κέικ

ΑΦΡΑΤΟ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΟ!!
ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ!

Υλικά
1 ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου,
1 ποτηρι νερο,
2 ποτηρια ζαχαρη,
2 ποτηρια καρυδα,
3 ποτηρια αλευρι φαριναπ,
ξυσμα 2 πορτοκαλιων,
1 βανιλια,
2 κουταλακια μπεικιν παουντερ

Εκτέλεση:
Βαζουμε στο μπολ το χυμο, το νερο και τη ζαχαρη.
Τα χτυπαμε με το συρμα για τουλαχιστον 15 λεπτα ωσπου να λιωσει η ζαχαρη καλα.
Ριχνουμε το ξυσμα, την καρυδα και τη βανιλια και ανακατευουμε για 2 λεπτά.
Τελος προσθετουμε σιγα - σιγα το αλευρι και το μπεικιν και ανακατευουμε να γινει πηχτος χυλος, (ίσως χρειαστει καμια κουταλια αλευρι) με τιποτα δε θελουμε να γινει νερουλο. Το μείγμα να είναι πιο πηχτό από το κλασικό κέικ.
Τοποθετουμε λαδοκολα σε ταψι Νο28, ρίχνουμε το μείγμα και ψηνουμε στους 180 βαθμους, σε προθερμασμενο φούρνο με αντιστασεις, στη μεσαια σχαρα για 60 λεπτα αναμμένο και 10 λεπτα σε σβησμένο φουρνο.
Οταν το βγαλουμε, αφού μισοκρυωσει, πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη.