- Βάζουμε σε μπολ το μισό χλιαρό νερό τη μαγιά και τη ζάχαρη το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να αφρίσει 10 λεπτά
- Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη να λιώσει και να κρυώσει για να βουτήξουμε στο τέλος τα κουλούρια
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι το αλάτι την ενεργοποιημένη μαγιά το υπόλοιπο νερό το ταχίνι και το βούτυρο και ζυμώνουμε το αφήνουμε να φουσκώσει 1 ώρα
- Μετά το φούσκωμα φτιάχνουμε μπαστούνια τα κλείνουμε σε κουλούρια τα βουτάμε στο νερό με τη ζάχαρη και μετά στο σουσάμι τα αφήνουμε να ξεκουραστούν σε λαδόκολλα στο ταψί και τα ψήνουμε 200 βαθμούς στον αέρα 15 λεπτά.
Δημιουργός συνταγής:
Βικη Αναματερου, συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρίγου