Κουλούρια Θεσσαλονίκης με ταχίνι



Μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου‎ για ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ εκτελεσμένη από την κυρία Βικη Αναματερου στην ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Κουλούρια Θεσσαλονίκης με ταχίνι

450 γρ. αλεύρι δυνατό
1 κ.γ. αλάτι
1 φάκελο μαγιά ξερή
2 κ.σ. ζάχαρη
1 φλυτζάνια νερό 250 γρ.
1 κ.σ. μαργαρίνη
2 κ.σ. ταχίνι

Επικάλυψη
250 σουσάμι
2 φλυτζάνια νερό
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
Εγώ έβαλα πετιμέζι με νερό
η μπορείτε να το κάνετε με νερό και μέλι

Βάζουμε σε μπολ το μισό χλιαρό νερό τη μαγιά και τη ζάχαρη το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να αφρίσει 10 λεπτά
Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη να λιώσει και να κρυώσει για να βουτήξουμε στο τέλος τα κουλούρια
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι το αλάτι την ενεργοποιημένη μαγιά το υπόλοιπο νερό το ταχίνι και το βούτυρο και ζυμώνουμε το αφήνουμε να φουσκώσει 1 ώρα
Μετά το φούσκωμα φτιάχνουμε μπαστούνια τα κλείνουμε σε κουλούρια τα βουτάμε στο νερό με τη ζάχαρη και μετά στο σουσάμι τα αφήνουμε να ξεκουραστούν σε λαδόκολλα στο ταψί και τα ψήνουμε 200 βαθμούς στον αέρα 15 λεπτά.