Καρυδόπιτα σοκολάτας σαν πάστα ταψιού με γλάσο

ΑΦΡΑΤΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ!

Υλικά

(ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ 250ml)
5 αυγα,μισο ποτηρι ζαχαρη,
1 ποτηρι καρυδια ψικοκομμενα,
1,5 μιση ποτηρι αλευρι φαριναπ,
1 φ.μπεικιν,
1 βανιλια,
4 κ.σ.γεματες κακαο,
1 κ.γ.κανελλα,
μισο κ.γ.γαρυφαλο!

Εκτέλεση

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη!
Ανακατευουμε τα υπολοιπα υλικα εκτος τα καρυδια σε μπολ και τα ριχνουμε σιγα-σιγα στο μιγμα!
Τελος σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε απαλα τα καρυδια ανακατευουμε με μαριζ!
Λαδωνουμε το ταψι(28ν) ριχνουμε το μιγμα και ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 40 με 45 λεπτα αναλογα τον φουρνο!
Το βγαζουμε και αφηνουμε να κρυωσει!

Σιρόπι

Βραζουμε 3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη μισο χυμο φρεσκου λεμονιου για 4 λεπτα!
Σιροπιαζουμε κρυο γλυκο ζεστο σιροπι!
Αφηνουμε να κρυωσει τελειως!!!!

Σαντιγί

Χτυπαμε 2 μορφατ μεταλικα κουτια με 1 ζαχαρουχο γαλα και την βαζουμε πολυ απαλα πανω στο κρυο γλυκο!
Το βαζουμε στο ψυγειο ολη νυχτα!

Γλάσο

Την επομενη φτιαχνουμε το γλάσο.
Βαζουμε στο κατσαρολακι 300 γρ κρεμα γαλακτος να.ζεσταθει ριχνουμε 300 γρ κουβερτουρα σπασμενη ανακατευουμε να πηξει την κατεβαζουμε και προσθετουμε 2 κ.σ.βουτυρο ανακατευουμε και αφηνουμε να κρυωσει ανακατευοντας την!
Και στην συνεχεια βγαζουμε το κρυο γλυκο και ριχνουμε το γλασσο.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou