Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού



ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Από το πιο εύκολο και νόστιμο αφράτο κέικ με λάδι, χωρίς αυγά και άρωμα πορτοκάλι!!!

Υλικά

  • 1/2 ποτήρι νερού σπορέλαιο
  • 1,5 ποτήρι ζάχαρη
  • 1,5 ποτήρι τσαγιού χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • ξύσμα 2 πορτοκαλιών 
  • 1/2 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 3,5 ποτήρια αλεύρι Φαρινάπ
  • σουσάμι 

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και χτυπάμε για 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το κονιάκ και σιγά - σιγά το αλεύρι.
  4. Βουτυρώνουμε πολύ καλά τη φόρμα μας, τοποθετούμε σουσάμι παντού, ρίχνουμε το μείγμα μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα αναμμένο και 10 λεπτά σβησμένο.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!