
ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Από το πιο εύκολο και νόστιμο αφράτο κέικ με λάδι, χωρίς αυγά και άρωμα πορτοκάλι!!!
Υλικά
- 1/2 ποτήρι νερού σπορέλαιο
- 1,5 ποτήρι ζάχαρη
- 1,5 ποτήρι τσαγιού χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
- ξύσμα 2 πορτοκαλιών
- 1/2 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
- 3,5 ποτήρια αλεύρι Φαρινάπ
- σουσάμι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και χτυπάμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κονιάκ και σιγά - σιγά το αλεύρι.
- Βουτυρώνουμε πολύ καλά τη φόρμα μας, τοποθετούμε σουσάμι παντού, ρίχνουμε το μείγμα μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα αναμμένο και 10 λεπτά σβησμένο.