ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
Απλή στην εκτέλεση, με πλούσια γεύση σοκολάτας και απολαυστικό σιρόπι, είναι ιδανική για κάθε περίσταση. Δοκιμάστε τη και δε θα μείνετε απογοητευμένοι!
Υλικά
Για το κέικ
- 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.σ. κακάο
- ½ κούπα ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κοφτό κ.γ. σόδα
- 5 κ.σ. σπορέλαιο
- 1 κούπα νερό
Για το σιρόπι
- 1 κούπα ζάχαρη
- ½ κούπα κακάο
- ½ κούπα νερό
- 1 κ.σ. μαργαρίνη
- 2 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. γλυκόζη ή χυμό λεμονιού
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το κέικ με ένα πιρούνι. Δεν χρειάζεται μίξερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι, φροντίζοντας να έχει πάχος περίπου 1,5 εκ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά. Προσοχή να μη το παραψήσουμε ώστε να διατηρηθεί ζουμερό.
- Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 3-4 λεπτά, προσέχοντας γιατί το μείγμα φουσκώνει.
- Προσθέτουμε στο τέλος το κονιάκ, αν επιθυμούμε, και ανακατεύουμε.
- Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το κόβουμε σε κομμάτια ενώ είναι ζεστό, και το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.
- Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει πριν τη σερβίρουμε.

Δημιουργός συνταγής: Mina Papa
Σοκολατόπιτα
