Σοκολατόπιτα

Ζουμερή Σοκολατόπιτα με Πλούσιο Σιρόπι Σοκολάτας

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ


Απλή στην εκτέλεση, με πλούσια γεύση σοκολάτας και απολαυστικό σιρόπι, είναι ιδανική για κάθε περίσταση. Δοκιμάστε τη και δε θα μείνετε απογοητευμένοι!


Υλικά 

Για το κέικ
  • 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ. κακάο
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κοφτό κ.γ. σόδα
  • 5 κ.σ. σπορέλαιο
  • 1 κούπα νερό

Για το σιρόπι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • ½ κούπα κακάο
  • ½ κούπα νερό
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη
  • 2 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. γλυκόζη ή χυμό λεμονιού
  • 1 βανίλια


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το κέικ με ένα πιρούνι. Δεν χρειάζεται μίξερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι, φροντίζοντας να έχει πάχος περίπου 1,5 εκ.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά. Προσοχή να μη το παραψήσουμε ώστε να διατηρηθεί ζουμερό.
  4. Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 3-4 λεπτά, προσέχοντας γιατί το μείγμα φουσκώνει.
  5. Προσθέτουμε στο τέλος το κονιάκ, αν επιθυμούμε, και ανακατεύουμε.
  6. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το κόβουμε σε κομμάτια ενώ είναι ζεστό, και το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.
  7. Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει πριν τη σερβίρουμε.

Ζουμερή Σοκολατόπιτα με Πλούσιο Σιρόπι Σοκολάτας

Δημιουργός συνταγής: Mina Papa
Σοκολατόπιτα
 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget