
ΜΑΓΙΚΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΜΠΡΑΟΥΝΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
Χωρίς αυγά και γάλα και όμως τόσο νόστιμο που νομίζεις ότι είναι αγοραστό!!!Έχει ένα ''μυστικό'' υλικό που το κάνει τόσο ζουμερό!!!
Υλικά
Για το σοκολατένιο μείγμα
Για το λευκό μείγμα
Σημείωση:

- 2 κούπες αλεύρι
- 1 1/3 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα κακάο
- 1 κ.γ μπέικιν
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 1/2 κ.γ κανέλα
- 2 βανίλιες
- 1 κούπα νερό ( ΌΧΙ βραστό )
- 1/2 κούπα σπορέλαιο
- 1 μέτριο ώριμο μήλο καθαρισμένο και πολτοποιημένο με 2-3 κ.σ νερό
Για το λευκό μείγμα
- 250 γρ.τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 3 κ.σ γεμάτες Μερέντα ή Νουτέλα
Εκτέλεση
- Βάζω όλα μαζί τα υλικά σ'ένα μπολ και τα ανακατεύω με μια κουτάλα να ενωθούν καλά.Δε χρειάζεται μίξερ.
- Αδειάζω το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι μέτριο 24Χ34 περίπου.
- Σ'ένα άλλο μπολάκι ανακατεύω το τυρί κρέμα με την άχνη και τη βανίλια και το βάζω στα μικροκύμματα για 20 περίπου δευτερόλεπτα να ρευστοποιηθεί.(ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!) Ρίχνω κουταλιές από τη λευκή κρέμα πάνω από το σοκολατένιο μίγμα και ρίχνω και την Μερέντα εδώ κι εκεί.
- Μ'ένα μαχαίρι κάνω κύκλους στο μίγμα για να δημιουργήσω τα ''νερά''και να γίνει δίχρωμο το μπράουνι.(βλέπε φωτό)
- Ψήνω στους 180 για 25 λεπτά μόνο!
- Όσο κάθεται γίνεται όλο και πιο ζουμερό!
Σημείωση:
- Ηαρχική συνταγή έλεγε applesauce (πολτός μήλου σε βαζάκι) το οποίο είναι και το ''μυστικό'' υλικό που κάνει το μπράουνι τόσο ζουμερό, αλλά εγώ πολτοποίησα ένα φρέσκο ώριμο μήλο κι έκανε την ίδια δουλειά!!! Επίσης βάλτε την κανέλα! Δεν την καταλαβαίνεις ως υλικό, αλλά κάνει τα σοκολατένια κέικ να μοιάζουν στη γεύση σαν αγοραστά!
