
Από τα πιο αφράτα γευστικά υπέροχα πιτάκια στρογγυλά νηστίσιμα πιροσκί που θα δοκιμάσετε !!!
2 φακελακια ξερη μαγια,
2 κουταλακια του γλυκου αλατι,
2 κουταλακια του γλυκου ζαχαρη,
3 ποτηρια νερου νερο ζεστο,
200 ml σπορελαιο
1 κρεμμυδι ξερο τριμμενο,
μαιντανο,
ριγανη,
αλατι,
πιπερι!
Υλικά
1 κιλο αλευρι ,2 φακελακια ξερη μαγια,
2 κουταλακια του γλυκου αλατι,
2 κουταλακια του γλυκου ζαχαρη,
3 ποτηρια νερου νερο ζεστο,
200 ml σπορελαιο
Γέμιση
5 πατατες βρασμενες και πολτοποιημενες,1 κρεμμυδι ξερο τριμμενο,
μαιντανο,
ριγανη,
αλατι,
πιπερι!
Εκτέλεση
Βαζουμε στο μπολ το αλευρι!
Ανοιγουμε λακουβιτσα και ριχνουμε την μαγια,την ζαχαρη,πανω στο αλευρι το αλατι και το νερο σιγα σιγα και ζυμωνουμε ριχνοντας και το λαδι εναλλαξ!
Θελουμε ζυμη.αφρατη!
Την σκεπαζουμε για.2 ωρες!
Στην συνεχεια την μεταφερουμε σε αλευρωμενο παγκο την ζυμωνουμε ελαφρως και την κοβουμε σε ισα κομματια!
Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!
Αυτες τις μπαλιτσες τις ανοιγουμε μικρα φυλλαρακια!
Τοποθετουμε στο κεντρο τους γεμιση και τα κλεινουμε και φτιαχνουμε παλι μπαλιτσα την οποια μπαλιτσα την παταμε να.γινει παλι φυλλαρακι το οποιο φυλλαρακι το χαραζουμε πανω 3 μαχαιριες!
Βαζουμε στο τηγανι 1 κιλο σπορελαιο να.ζεσταθει και τα τηγανιζουμε και απο τις δυο πλευρες!
Τα τοποθετουμε σε απορροφητικο χαρτι.
Ανοιγουμε λακουβιτσα και ριχνουμε την μαγια,την ζαχαρη,πανω στο αλευρι το αλατι και το νερο σιγα σιγα και ζυμωνουμε ριχνοντας και το λαδι εναλλαξ!
Θελουμε ζυμη.αφρατη!
Την σκεπαζουμε για.2 ωρες!
Στην συνεχεια την μεταφερουμε σε αλευρωμενο παγκο την ζυμωνουμε ελαφρως και την κοβουμε σε ισα κομματια!
Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!
Αυτες τις μπαλιτσες τις ανοιγουμε μικρα φυλλαρακια!
Τοποθετουμε στο κεντρο τους γεμιση και τα κλεινουμε και φτιαχνουμε παλι μπαλιτσα την οποια μπαλιτσα την παταμε να.γινει παλι φυλλαρακι το οποιο φυλλαρακι το χαραζουμε πανω 3 μαχαιριες!
Βαζουμε στο τηγανι 1 κιλο σπορελαιο να.ζεσταθει και τα τηγανιζουμε και απο τις δυο πλευρες!
Τα τοποθετουμε σε απορροφητικο χαρτι.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou