Νηστίσιμες στριφτοκαρυδόπιτες

Νηστίσιμες στριφτές καρυδόπιτες

ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΤΡΙΦΤΟΚΑΡΥΔΟΠΙΤΕΣ


Υπέροχες νηστίσιμες στριφτές καρυδόπιτες στο τηγάνι!!

Υλικά

Για το φύλλο
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για πίτες
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1 - 2 φλιτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό

Για τη γέμιση
  • 500 γραμμάρια ψιλοκομμένο καρύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ανάμικτο κανελογαρύφαλλο

Για το τηγάνισμα
  • ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα
  • μέλι


Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη το λεμόνι και το λάδι και ρίχνουμε σιγά - σιγά το νερό.
  2. Έχουμε μία ζύμη σφιχτή που τη χωρίζουμε σε 5 μπάλες.
  3. Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο.
  4. Κόβουμε λωρίδες και τοποθετούμε στην κάθε λωρίδα γέμιση, το κλείνουμε και το στριφογυρνάμε.
  5. Τηγανίζουμε τις πίτες σε άφθονο λάδι και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  6. Τις σερβίρουμε ζεστές περιχύνοντάς τες με μπόλικο μέλι.