
ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΤΡΙΦΤΟΚΑΡΥΔΟΠΙΤΕΣ
Υπέροχες νηστίσιμες στριφτές καρυδόπιτες στο τηγάνι!!
Υλικά
Για το φύλλο
- 500 γραμμάρια αλεύρι για πίτες
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- 1 - 2 φλιτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
- 500 γραμμάρια ψιλοκομμένο καρύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ανάμικτο κανελογαρύφαλλο
Για το τηγάνισμα
- ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- μέλι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη το λεμόνι και το λάδι και ρίχνουμε σιγά - σιγά το νερό.
- Έχουμε μία ζύμη σφιχτή που τη χωρίζουμε σε 5 μπάλες.
- Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο.
- Κόβουμε λωρίδες και τοποθετούμε στην κάθε λωρίδα γέμιση, το κλείνουμε και το στριφογυρνάμε.
- Τηγανίζουμε τις πίτες σε άφθονο λάδι και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Τις σερβίρουμε ζεστές περιχύνοντάς τες με μπόλικο μέλι.