Υλικά
Για το κέικ
3 φλυτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γ. αλάτι
1 φλυτζ. ζάχαρη
4 κ.γ. μπέικιν
2 αυγά
1 1/2 φλυτζ. γάλα
βανίλια
1/2 φλυτζ. βούτυρο
1 φλυτζ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ κανέλλα
5 κ.σ. γάλα
βανίλια
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 15x30. Αν θέλετε να γίνει πιο φουσκωτό, χρησιμοποιήστε μικρότερο μέγεθος.
Ενώνουμε καλά τα υλικά της επικάλυψης και τη βάζουμε πάνω από τη ζύμη που έχουμε βάλει στο ταψάκι.
Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε απαλά να γίνει μέσα το σχέδιο
Ψήνουμε στους 180ο για 30-40 σε προθερμασμένο φούρνο.
1/4 κ.γ. αλάτι
1 φλυτζ. ζάχαρη
4 κ.γ. μπέικιν
2 αυγά
1 1/2 φλυτζ. γάλα
βανίλια
1/2 φλυτζ. βούτυρο
Επικάλυψη
1 φλυτζ. βούτυρο (μαλακό τόσο όσο να είναι σχεδόν λιωμένο).1 φλυτζ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ κανέλλα
Γλάσο
2 φλυτζ. ζάχαρη άχνη5 κ.σ. γάλα
βανίλια
Εκτέλεση
Ενώνουμε τα υλικά για το μείγμα καλά και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο το λιωμένο, σιγά σιγά μέχρι να απορροφηθεί.Βάζουμε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 15x30. Αν θέλετε να γίνει πιο φουσκωτό, χρησιμοποιήστε μικρότερο μέγεθος.
Ενώνουμε καλά τα υλικά της επικάλυψης και τη βάζουμε πάνω από τη ζύμη που έχουμε βάλει στο ταψάκι.
Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε απαλά να γίνει μέσα το σχέδιο
Ψήνουμε στους 180ο για 30-40 σε προθερμασμένο φούρνο.
Ετοιμάζουμε το γλάσο.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τα υλικά του γλάσου και το ρίχνουμε πάνω από το έτοιμο γλυκό, μόλις βγει από τον φούρνο, να καλύψει όλη την επιφάνεια του γλυκού.Δημιουργός συνταγής: Myrto Aggelou