Βασιλόπιτα κέικ



ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ


ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ!!!!

Υλικά
(μετράμε με το ίδιο ποτήρι τα υλικά)
6 αυγά
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
550 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ
2 πορτοκάλια, το ξύσμα τους
2 βανίλιες
(Ο χυμός μπορεί να αντικατασταθεί με γάλα και να ελαττωθεί το αλεύρι στα 500 γραμμάρια.
Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κονιάκ ή κάποιο άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας σας.)

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά τα υλικά και να ασπρίσει το μείγμα.
Ρίχνουμε το σπορέλαιο και το χυμό εναλλάξ, σιγά - σιγά όμως, και τέλος ρίχνουμε πάλι σιγά - σιγά το αλεύρι ανακατεμένο με τις βανίλιες και το ξύσμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψί κάτω και στα πλάγια, για να ψηθεί ομοιόμορφα, και φυσικά αλευρώνουμε.
Τοποθετούμε το μείγμα και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 50 λεπτά με αναμμένο φούρνο και 10 λεπτά με σβησμένο.
Φυσικά ελέγχουμε με ξυλάκι από σουβλάκι αν ψήθηκε.



ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou