Ρεβανί καρύδας



ΡΕΒΑΝΙ ΚΑΡΥΔΑΣ


ΑΦΡΑΤΟ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΠΕΣΙΑΛ ΡΕΒΑΝΙ ΚΑΡΥΔΑΣ !

ΣΥΝΤΑΓΗ - ΥΛΙΚΑ:
6 αυγα ιδιου μεγεθους θερμοκρασια δωματιου 1 ωρα,
100 γραμμαρια ζαχαρη,
500 γραμμαρια σιμιγδαλι χοντρο,
200 ml. σπορελαιο, 
200 ml γαλα φρεσκο,
50 γραμμαρια καρυδα,
1 βανιλια,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν οχι να χασουν το αερα τους!
Ριχνουμε το σπορελαιο, το γαλα,το σιμιγδαλι σιγα σιγα,την καρυδα,την βανιλια,το μπεικιν!
Το τοποθετουμε σε καλα βουτυρωνενο ταψι νουμερο 30 και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο 7 λεπτων μεσαια σχαρα αντιστασεις για 35 λεπτα φυσικα τον φουρνο του καθενος!
Το αφηνουμε να κρυωσει! 

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 4 ποτηρια νερου με 4 ποτηρια νερου ζαχαρη,100 γραμμαρια καρυδα,μισο λεμονι για.4 λεπτα!
Οταν το κατεβαζουμε προσθετουμε 1 κουταλια βουτυρο αγελαδινο και το αφηνουμε να λιωσει μονο του με την θερμοκρασια χωρις να το ανακατεψουμε!
Παιρνουμε το σουρωτηρι και ριχνοντας ζεστο σιροπι σιγα σιγα δεν χρειαζεται βιασυνη σιροπιαζουμε το κρυο γλυκο ισως να σας περισσεψει λίγο.