Ρεβιθάδα με λιαστή ντομάτα στη γάστρα



ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

υλικά
3/4 κιλού ρεβίθια
4 καρότα τα τριμμένα στο ψιλό του τρίφτη και τα άλλα 2 ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 μεγάλη πατάτα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
6 φέτες λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
1 ποτήρι ντοματοπολτό
2 φύλλα δάφνης
3/4 ποτηριού ελαιόλαδο
αλάτι
 πιπέρι

εκτέλεση
καθαρίζουμε πλένουμε και μουσκεύουμε σε ζεστό νερό τα ρεβίθια μας από το προηγούμενο βράδυ!!! το πρωί τα σουρώνουμε βάζουμε καθαρό νερό στην κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, αν θέλετε τα βάζετε στην χύτρα 15 με 20 λεπτάκια! όταν είναι έτοιμα βάζουμε όλα τα υλικά στην γάστρα εκτός από το αλατι που το βάζετε την τελευταία ωρίτσα,
Ρίχνουμε και τα ρεβίθια μας στην γάστρα και 2 ποτήρια βρασμένο νεράκι και τα βάζουμε στον φούρνο για 3 ώρες στην αρχή σε πολύ δυνατή φωτιά και από την δεύτερη ώρα και μετά στους 180 κάθε μια ωρίτσα ρίχνουμε μια ματιά στο φαγάκι μας.
Credits:
Γιαγια Μαιρη εν δραση
Ρεβιθάδα με λιαστή ντομάτα στη γάστρα