
Τα υλικά της ελάχιστα, αλλά η γεύση αυτής της πίτας μοναδική!
Υλικά
2 κιλά περίπου(δεν τα ζύγισα) ψίχα κολοκύθας πολτοποιημένη3-4 αυγά
1 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
1/2 φλ. γάλα
1/3 φλ. ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
300 γρ. φέτα (εγώ είχα σκληρή κατσικίσια!!!)
(πιπέρι ΟΧΙ δεν μου ταιριάζει καθόλου στην κολοκυθόπιτα!!!)
Για το σπιτικό φύλλο
300γρ.αλεύριλίγο αλάτι
1 κ.γ. ξύδι
1 κ.σ. λάδι
χλιαρό νερό όσο πάρει
Εκτέλεση
Έστυψα την ψίχα κολοκυθιού και τα ανακάτεψα με τα υπόλοιπα υλικά.
Ζύμωσα όλα τα υλικά για το φύλλο και το άφησα 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Έφτιαξα 2 φύλλα τα οποία τα έστρωσα στο μεγάλο ταψί της κουζίνας μόνο από κάτω, έριξα τη γέμιση και από πάνω χτύπησα 1 αυγό με λίγο λάδι και γάλα και άλειψα την πίτα!
Η γέμιση δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 2 εκ. πρέπει η πιτα μας να βγει λεπτή!
Έψησα στους 180 35-40 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει!!!
Ζύμωσα όλα τα υλικά για το φύλλο και το άφησα 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Έφτιαξα 2 φύλλα τα οποία τα έστρωσα στο μεγάλο ταψί της κουζίνας μόνο από κάτω, έριξα τη γέμιση και από πάνω χτύπησα 1 αυγό με λίγο λάδι και γάλα και άλειψα την πίτα!
Η γέμιση δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 2 εκ. πρέπει η πιτα μας να βγει λεπτή!
Έψησα στους 180 35-40 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει!!!
Δημιουργός συνταγής: Οι Λιχουδιές της Σόφης