
Υλικά
ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ
6 αυγά,
1 βανίλια,
μισό ποτήρι κανονικό νερού ζάχαρη,
1,5 ποτήρι αλεύρι,
1 ποτήρι καρύδια,
μισό ποτήρι σταφίδες αλευρωμένες,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο.
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά αφού προηγουμένως τα έχουμε ανακατέψει όλα μαζί.
Τοποθετούμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους.180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Σιρόπι
Βραζουμε 3 ποτήρια νερού νερό με 3 ποτήρια ζάχαρη και το χυμό μισό λεμονιού για 5 λεπτά.
Σιροπιάζουμε κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι.
Κρέμα
6 ποτήρια γάλα,
6 κουταλιές ζάχαρη,
6 κουταλιές κορν φλάουρ,
2 Μόρφατ μεταλλικά κουτιά,
2 ζαχαρούχο γάλα.
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα - ζάχαρη.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο από το γάλα, το ρίχνουμε ανακατεύουμε και όταν πήξει το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τα Μόρφατ τα παγωμένα με τα ζαχαρούχα σε σφιχτή σαντιγί.
Και αφού έχει κρυώσει η κρέμα την αφρατεύουμε με το μίξερ και ρίχνουμε την σαντιγί, ανακατεύουμε απαλά και την τοποθετούμε πάνω στο κρύο γλυκό.
Διακόσμηση κανέλα - καρύδι.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou