Αλμυρή πίτα τύπου φοκάτσια

ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΗ ΠΟΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΟΜΟΡΦΗ ΑΛΜΥΡΗ ΠΙΤΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ!

Αφράτη γευστική όμορφη αλμυρή εύκολη πίτα που πρέπει να φτιάξετε και να απολαύσετε όλοι !!!!!

Υλικά

(ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ 250 ml)
2 ποτήρια γάλα χλιαρό
1 ποτήρι σπορέλαιο
25 γρ μαγιά νωπή
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 αυγό και 1 ασπράδι αυγού
4-5 ποτήρια αλεύρι

Εκτέλεση

Βαζουμε στο μπολ το γαλα-μαγια-ζαχαρη και ανακατευουμε με συρμα καλα!
Ριχνουμε.το σπορελαιο-αυγα και ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι το αλατι και ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε 1 ποτηρι αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!
Συνεχιζουμε ριχνουμε μισο ποτηρι αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!
Τελος ριχνουμε σιγα σιγα αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!
Σταματαμε οταν η ζυμη κολλαει!
Την σκεπαζουμε για 30 λεπτα!
Στην συνεχεια λαδωνουμε τα χερια και την μεταφερουμε στο λαδωμενο ταψι!
Την παταμε με λαδωμενα χερια!
Την σκεπαζουμε για 30 λεπτα!
Στην συνεχεια με τα δαχτυλα των χεριων φτιαχνουμε πανω στην ζυμη πολλες τρυπες!
Αλείφουμε με κροκο αυγου και σε καθε τρυπα βαζουμε κομματακια πιπερια-ελιες,φετα,ντοματα-η οτι αλλο θελουμε!
Την αφηνουμε 20 λεπτα και την ψηνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να κοκκινίσει! 
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou