Υλικά
Βάση
130 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο
20 γρ. κορν φλάουρ
6 αυγά
170 γρ. ζάχαρη
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. Κιρς
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. κιρς
Κεράσια ή βύσσινα σε κονσέρβα
Τελειώνουμε με το τελευταίο κομμάτι της βάσης το οποίο βρέχουμε με το σιρόπι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί. Γαρνίρομαι την τούρτα με το τρίμμα σοκολάτας.
Δημιουργός συνταγής: Εφη Καρεκλά
30 γρ. κακάο
20 γρ. κορν φλάουρ
6 αυγά
170 γρ. ζάχαρη
Σιρόπι
100 γρ. νερό100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. Κιρς
Σαντιγί
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. κιρς
Κεράσια ή βύσσινα σε κονσέρβα
Διακόσμηση
200 γρ. τρίμμα κουβερτούραςΕκτέλεση
Βάση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν πολύ καλά και αφρατέψουν. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε σιγά-σιγά τα κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά και στους 180°C για άλλα 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά (ακόμη καλύτερα για 1 νύχτα). Το κόβουμε οριζοντίως σε 3 ισόπαχους δίσκους.Σιρόπι
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5-7 λεπτά, αρχίζοντας να μετράμε το χρόνο, από τη στιγμή που ξεκινάει το κόχλασμα! 'Επειτα, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όταν κρυώσει το σιρόπι, προσθέτουμε το Kirs!Σαντιγί
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το κιρς μέχρι να γίνουν σαντιγίΣυναρμολόγηση
Βρέχουμε με σιρόπι το ένα κομμάτι από τη βάση, απλώνουμε επάνω σαντιγί και κεράσια, τα καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι της βάσης, βρέχουμε με το σιρόπι ξανά και απλώνουμε επάνω σαντιγί και κεράσια.Τελειώνουμε με το τελευταίο κομμάτι της βάσης το οποίο βρέχουμε με το σιρόπι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί. Γαρνίρομαι την τούρτα με το τρίμμα σοκολάτας.
Tip
Εάν θέλουμε να γαρνίρομαι με καραμελωμένα κεράσια, βράζουμε 250 γρ. ζάχαρη με 50 γρ. γλυκόζη, 50 γρ. νερό και 3-4 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, και φτιάχνουμε μία παχιά καραμέλα (αποσύρουμε μόλις η θερμοκρασία φτάσει στους 150°C-160°C). Αφήνουμε να ηρεμήσει η καραμέλα για ½ λεπτό και βουτάμε μέσα τα κεράσια πιάνοντας τα από το κοτσάνι. Αφήνουμε να στραγγίξει η πολλή καραμέλα και τα τοποθετούμε επάνω σε μία αντικολλητική λαδόκολλα έως ότου παγώσουν. Με αυτά γαρνίρομαι την τούρτα.Δημιουργός συνταγής: Εφη Καρεκλά