
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ
Υλικά
Στήθος κοτόπουλο, η μπουτάκια χωρίς την πέτσα
1 λεμόνι
1 συσκευασία μανιτάρια μικρό μέγεθος
1\2 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδο
1\2 κουταλάκι γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1\2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκόνη
2 καρότα
1 κύβο κότας
3 κλωνιά μαϊντανό
3 κλωνιά άνηθο
ελάχιστο πιπέρι
Σε ένα ρηχό ταψάκι ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το πιπέρι, την σκόνη σκόρδου, κρεμμυδιού και την σκόνη τζίντζερ.
Βάζουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο στη μαρινάδα και τα αφήνετε για 1-2 ώρες γυρνώντας κι από τις 2 πλευρές.
Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες, το ίδιο και με τα μανιτάρια.
Τα τοποθετούμε σε μέτρια κατσαρόλα με το μαϊντανό και το άνηθο ψιλοκομμένα και το κύβο κότας λιωμένο σε ένα ποτήρι νερό, προσθέτουμε άλλο μισό ποτήρι νερό σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστεί το νερό .Εν τω μεταξύ ψήνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου ή στη σχάρα ή στο γκριλ κι όταν ροδίσει το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και τα μανιτάρια, προσθέτοντας και το ζουμάκι από την μαρινάδα.
Για να πήξει λίγο το ζουμάκι στο τέλος του μαγειρέματος ,βάζουμε 1 κουταλιά κοφτή αλεύρι σε λίγο νερό ,το διαλύουμε καλά και το ρίχνουμε μέσα στο φαγητό .κουνάμε την κατσαρόλα ,Τα αφήνετε να πάρουν 3 - 4 βράσεις και το κατεβάζετε από την φωτιά .
ΣΗΜ .Φαγητό χωρίς λάδι, χωρίς αλάτι.
Το συνοδεύουμε με ρύζι ,πατάτες τηγανητές η σκέτο .
ΠΗΓΗ
Κοτόπουλο με μανιτάρια και καρότα
ΣΗΜ .Φαγητό χωρίς λάδι, χωρίς αλάτι.
Το συνοδεύουμε με ρύζι ,πατάτες τηγανητές η σκέτο .
ΠΗΓΗ
Κοτόπουλο με μανιτάρια και καρότα