Γαλακτομπουρεκάκια

ΥΠΕΡΟΧΑ, ΤΡΑΓΑΝΑ, ΣΠΕΣΙΑΛ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ!

Υλικά

1 πακέτο φυλλα κρουστας ΒΗΡΥΤΟΥ,
250 γραμμαρια βουτυρο αγελαδινο λιωμενο,

Κρέμα

1 λιτρο γαλα φρεσκο ,
1 φλυτζάνι τσαγιου σιμιγδαλι ψιλο,
5 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,
3 κροκους αυγων,
2 βανιλιες,
50 γραμμαρια βουτυρο

Εκτέλεση

Βαζουμε το γαλα με τη ζαχαρη να ζεσταθουν.
Ριχνουμε βροχυδων το σιμιγδαλι και ανακατευουμε.
Μολις πηξει κατεβαζουμε και προσθετουμε τους κροκους ανακατευοντας γρηγορα.
Τελος προσθετουμε τις βανιλιες και το βουτυρο, ανακατευουμε και αφηνουμε να κρυωσει.

Σιρόπι

Βραζουμε 3 του ποτήρια νερού νερό με 3 ποτηρια του νερου ζαχαρη και το χυμό μισού λεμονιού για 5 λεπτα και το αφηνουμε να κρυωσει.
Ανοιγουμε τα φυλλα και τα κοβουμε σε 4 λωριδες.
Ανα 3 λωριδες κανουμε το γαλακτομπουρεκακι δηλαδη:
Βαζουμε την πρωτη λωριδα, τη βουτυρωνουμε, τοποθετουμε πανω δευτερη λωριδα, τη βουτυρώνουμε, τελειωνουμε με την τριτη, βουτυρωνουμε, τοποθετουμε στην ακρη μια γεματη κουταλια κρεμα και το τυλιγουμε.
Τοποθετουμε σε βουτυρωμενο ταψι.
Μολις τα τελειωσουμε ολα τα βουτυρωνουμε πολυ καλα και τα τοποθετουμε στο ψυγειο για 1 ωρα.
Στη συνεχεια τα βγαζουμε, τα ραντιζουμε με νερο και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους, σε προθερμασμενο φούρνο μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα.
Μολις τα βγαζουμε τα σιροπιαζουμε σιγα - σιγα με το κρυο σιροπι.
Αφηνουμε τουλαχιστον ολη νυχτα ξεσκεπαστα και οχι ψυγειο.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou