Εύκολη σοκολατόπιτα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΠΛΗ,ΓΕΥΣΤΙΚΗ,ΑΦΡΑΤΗ ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ!

Υλικά για το κέικ

1 κουπα ζαχαρη,
1 κουπα γαλα,
2 κουπες αλευρι που φουσκωνει μονο του,
5 κουταλιες της σουπας κακαο,
2 κουταλακια μπεικιν παουντερ,
2 βανιλιες,
5 αυγα,
1 κουπα σπορελαιο
λιγο αλατι

Εκτέλεση

Χτυπαμε ολα τα υλικα στο μιξερ 2 λεπτα!
Τοποθετουμε σε ταψακι (30) και ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 40 λεπτα φυσικα τον φουρνο το ελεγχουμε με ξυλακι απο σουβλακι.

Σιρόπι

Βραζουμε 2,5 κουπες νερο με 2,5 κουπες ζαχαρη,και 100 γραμμαρια κουβερτουρα για 3 λεπτα μετραμε μολις αρχισει ο βρασμος!
Σιροπιαζουμε ζεστο γλυκο,ζεστο σιροπι!

Γλάσο

250 γραμμαρια κουβερτουρα,250 γραμμαρια κρεμα γαλακτος!
Ζεσταινουμε την κρεμα,ριχνουμε την κουβερτουρα και 1 κουταλια της σουπας λαδι ανακατευουμε στο, χαμηλο οταν γινει λεια την κατεβαζουμε την αφηνουμε 2 λεπτα και την ριχνουμε στο γλυκο!


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou