
Μια συνταγή της κυρίας Xenia Frapa για ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook Οι Προκομμένες/οι - Συνταγές
Υλικά
Για τα μπαμπαδάκια
1 κυβάκι (25γρ.) μαγιά νωπή60 ml γάλα
60 ml νερό
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
60 γρ. ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
3 αυγά
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
360 ml νερό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. κονιάκ
2 - 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 - 2 βανίλιες
Το σκεπάζεις και το αφήνεις μισή ώρα να φουσκώσει.
Μετά μοιράζεις τον χυλό στα φορμάκια και τα ψήνεις 20 - 25 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο σου.
Για το σιρόπι
½ κιλό ζάχαρη360 ml νερό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. κονιάκ
Για τη σαντιγί γέμιση
200 ml κρέμα γάλακτος2 - 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 - 2 βανίλιες
Εκτέλεση
Διαλύεις την μαγιά στο χλιαρό νερό και μετά βάζεις και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα χτυπάς με το μίξερ για λίγο μέχρι να γίνουν ένας χυλός.Το σκεπάζεις και το αφήνεις μισή ώρα να φουσκώσει.
Μετά μοιράζεις τον χυλό στα φορμάκια και τα ψήνεις 20 - 25 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο σου.
Μόλις βγουν από το φούρνο τα σιροπιάζεις όπως γράφω τα τρυπάω με μια οδοντογλυφίδα και τα σιροπιάζω όπως είναι ζεστά ρίχνοντας κουταλιά κουταλιά το επίσης ζεστό σιρόπι.
Τα ανοίγουμε στη μέση όταν κρυώσουν και τα γεμίζουμε με τα υλικά για σαντιγί αφού τα έχουμε χτυπήσει πρώτα απ' όλα μαζί!
Στολίζουμε με κερασάκι !!
Τα ανοίγουμε στη μέση όταν κρυώσουν και τα γεμίζουμε με τα υλικά για σαντιγί αφού τα έχουμε χτυπήσει πρώτα απ' όλα μαζί!
Στολίζουμε με κερασάκι !!