Γιουβαρλάκια φρικασέ



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γιουβαρλάκια φρικασέ 

έγινε ένα πεντανόστιμο φαγητό...😋
Την ιδέα την πήρα από τη φίλη μας Tzela Antonopoulou... Σε ευχαριστώ πολύ Τζέλα μου!! Το μόνο που άλλαξα είναι ότι έβαλα μαρούλια αντί για σέσκουλα και σπανάκι...!!

Υλικά
700 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κούπα τσαγιού ρύζι γλασέ
Αλάτι και πιπέρι
2 μεγάλα μαρούλια χοντροκομμένα
2 καροτάκια σε κυβάκια
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 λεμόνια το χυμό
2 αυγά
1 κοφτή κουταλιά κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά, με το ρύζι, το ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο, το αλατοπίπερο, και ζυμώνουμε και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια.
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση, λίγο ελαιόλαδο και αλάτι... Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια τα καροτάκια και βράζουμε για 40 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μαρούλια που τα έχουμε πλύνει και χοντρό κόψει με τα κρεμμυδάκια.... Αφήνουμε να ψηθούν για ένα τεταρτάκι και προσθέτουμε τον άνηθο.
Χτυπάμε το αυγολέμονο διαλύοντας το κορν φλάουρ στο χυμό λεμονιού, προσθέτουμε ζωμό από τη κατσαρόλα, και γυρίζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα αφήνουμε να πάρει μία βράση κουνώντας την κατσαρόλα.