
Οι μελιτζάνες στο φούρνο με φέτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά του καλοκαιριού !!!
Υλικά
- 6 μελιτζάνες φλάσκες
- ελαιόλαδο
- 400 γρ. φέτα
Για τη σάλτσα
- 6 ώριμες ντομάτες
- ή 2 κονσέρβες πομοντόρια στο χυμό τους
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
- ½ ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις μελιτζάνες ροδέλες, και τις τηγανίζουμε ελαφρώς με λίγο λάδι σε κάθε τηγανιά.
- Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
- Τρίβουμε τις ντομάτες σε χοντρό τρίφτη και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν για 20 περίπου λεπτά με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τη ζάχαρη.
- Όταν δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το βασιλικό και το αλάτι.
- Σε ένα ταψάκι βάζουμε μια στρώση από μελιτζάνες, καλύπτουμε με λίγη σάλτσα ντομάτας και τη μισή φέτα τριμμένη με τα χέρια μας.
- Κάνουμε και δεύτερη στρώση και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Λίγο πριν το βγάλουμε προσθέτουμε λίγη φέτα ακόμη τριμμένη από πάνω !!!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou