Γίγας σοκολατάκι με γέμιση Μπλάκ-Φόρεστ



ΓΙΓΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΠΛΑΚ ΦΟΡΕΣΤ

ΥΛΙΚΑ
1 φόρμα σιλικόνης
500 γρ. κουβερτούρα
περισσεύματα από παντεσπάνι ή από κέικ περίπου 4-5 κομμάτια
250γρ. φυτική κρέμα γάλακτος ή ότι άλλη κρέμα θέλετε
ένα κουτάκι μικρο κομπόστα βύσσινο
2κ.σ.ζάχαρη άχνη
και λίγο σιρόπι βύσσινο αυτό που βάζουμε πάνω στα παγωτά

Εκτέλεση
Λιώνω την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρι. 
Ρίχνω τη μισή κουβερτούρα στη φόρμα και καλύπτω όλη τη φόρμα με την κουβερτούρα.
Βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για 5 λεπτά να παγιώσει και όταν παγιώσει γεμίζω τη φόρμα με μια στρώση παντεσπάνι σιροπιάζω λίγο με ένα πινέλο το παντεσπάνι με το σιρόπι από την κομπόστα βάζω την φυτική κρέμα που θα την έχω χτυπήσει σε σαντιγί με 2κ.σ.Ζάχαρης άχνη, ρίχνω πάνω λίγα βύσσινα και λίγο σιρόπι βύσσινο αυτό που βάζω στα παγωτά και καλύπτω με παντεσπάνι πάλι. 
Τέλος καλύπτω με την υπόλοιπη κουβερτούρα και το βάζω πάλι στην κατάψυξη για 5 λεπτά να παγώσει η κουβερτούρα.Ξεφορμάρω σε μια πιατέλα και το βάζω στο ψυγείο.
Το σχέδιο βγαίνει από την φόρμα σιλικόνης .


Credits:
Mina Papa
Γίγας σοκολατάκι με γέμιση Μπλάκ-Φόρεστ