Κέικ πολύ σοκολατένιο



ΚΕΙΚ ΠΟΛΥ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ


Υλικά 

Για το κέικ:
  • 1 Φαρινάπ
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα γάλα φρέσκο
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 3 βανίλιες
  • 3 αυγά
  • 2 γεμάτες κ.σ. κακάο (για το μείγμα κακάο)

Για την επικάλυψη:
  • 1 κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής 250 ml
  • 2 κουβερτούρες γάλακτος
  • 1 κ.γ. μαργαρίνη

Για διακόσμηση:
  • καβουρδισμένο αμυγδαλάκι φιλέ
  • τρίμμα σοκολάτας (ξύνουμε λίγο την άκρη της σοκολάτας με το μαχαίρι)


Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε τα αυγά μαρέγκα.
  2. Ρίχνουμε τους κρόκους με την ζάχαρη, χτυπάμε λίγο και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένα.
  3. Ρίχνουμε το γάλα, το λάδι και τις βανίλιες.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο καλά ταψί ή φόρμα αφού κρατήσουμε λίγο μείγμα.
  5. Στο μείγμα που κρατήσαμε προσθέτουμε το κακάο και το χτυπάμε λίγο.
  6. Το ρίχνουμε πάνω στο άλλο μείγμα που έχουμε ήδη βάλει στη φόρμα μας και κάνουμε κύκλους με ένα πιρούνι.
  7. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο πάντα φούρνο για μία ώρα περίπου, δοκιμάζοντας με το μαχαίρι όπως ξέρουμε!!! Στο πρώτο τέταρτο στους 200 - 220 βαθμούς και μετά στους 180.
  8. Όσο ψήνεται ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας με τον εξής τρόπο: 
  9. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε σημείο βρασμού, ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα σε κομματάκια και ανακατεύουμε.
  10. Αφού πήξει λίγο ρίχνουμε και την μαργαρίνη για περισσότερη γυαλάδα, αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  11. Την περιχύνουμε στο κρύο κέικ μας (αν θέλουμε στραγγίζουμε το κέικ μας σε μία σχάρα, εγώ δεν το στράγγισα, μου αρέσει να κολυμπάει στη σοκολάτα...μετά την απορροφά και γίνετε μούρλιααααα!!Στολίζουμε με σοκολάτα και αμυγδαλάκι η ότι άλλο θέλουμε!!!


Credits:

Spyridoyla Prf η Πολίτικη κουζίνα τις Σπυριδούλας