Εύκολα μπισκοτάκια με ζαχαρούχο

Αφράτα μπισκοτάκια με ζαχαρούχο και σοκολάτα

ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ


Αφράτα, βουτυρένια μπισκοτάκια που λιώνουν στο στόμα, με μια πινελιά σοκολάτας για όσους αγαπούν τη γλυκιά ισορροπία!


Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο γάλακτος 
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες 
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα) 
  • 2 κ.σ. κακάο άγλυκο 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να αφρατέψουν. 
  2. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη. 
  3. Χωρίζουμε 1/3 από τη ζύμη, ρίχνουμε το κακάο και ζυμώνουμε ξανά, μέχρι να ενσωματωθεί καλά. 
  4. Πλάθουμε μικρά μπισκότα σε διάφορα σχέδια, συνδυάζοντας τη λευκή και τη σοκολατένια ζύμη.
  5. Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 20 λεπτά. 
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε! 

Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς για περισσότερη γεύση!


Δημιουργός συνταγής: Alexandra Lessi

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget