
ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ
Αφράτα, βουτυρένια μπισκοτάκια που λιώνουν στο στόμα, με μια πινελιά σοκολάτας για όσους αγαπούν τη γλυκιά ισορροπία!
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο γάλακτος
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
- 2 κ.σ. κακάο άγλυκο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
- Χωρίζουμε 1/3 από τη ζύμη, ρίχνουμε το κακάο και ζυμώνουμε ξανά, μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
- Πλάθουμε μικρά μπισκότα σε διάφορα σχέδια, συνδυάζοντας τη λευκή και τη σοκολατένια ζύμη.
- Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 20 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε!
Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς για περισσότερη γεύση!
Δημιουργός συνταγής: Alexandra Lessi
