ΠΛΑΣΤΟΣ
Παραδοσιακή συνταγή από Φάρσαλα
Υλικά
- Ενάμιση λίτρο νερό,
- αλάτι,
- 1 γιαουρτάκι
- καλαμποκάλευρο ή αλεύρι σκληρό ( ότι θέλουμε) όσο πάρει να γίνει πηχτός χυλός
Εκτέλεση
- Αδειάζουμε το μισό χυλό σε βουτυρωμένο ταψί και τον απλώνουμε να πάει παντού.
- Ετοιμάζουμε και τα λάχανα τα οποία είναι
- 500 γραμ σπανάκι,
- 3 πράσα,
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα,
- 1 ματσάκι τσουκνίδα
- 1 ματσάκι σέσκουλο, τριμμένα πλυμένα και στραγγισμένα καλά
- Τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε αλάτι,μισό κιλό τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι,1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο και μισή κούπα λάδι.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα στρώνουμε πάνω στο χυλό.
- Σκεπάζουμε τα λάχανα με τον υπόλοιπο χυλό ρίχνουμε και άλλη μισή κούπα λάδι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσει καλά.
Δημιουργός συνταγής: Μina Papa