

Μια συνταγή του κυρίου Vaios Tsirolikas για ΨΩΜΑΚΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις
Ψωμάκια ατομικά
Λοιπόν συνταγή για τα ψωμάκια.
Η συνταγή είναι απλή αλλά πρέπει να γίνει όπως θα τη γράψω για να έχουμε σωστό αποτέλεσμα . πάμε.
Υλικά.
170 μλ νερό θερμοκρασία δωματίου.
400 γρ αλεύρι δυνατό
25 γρ ζάχαρη
8γρ αλάτι
14 γρ μαγιά ξηρή η 30γρ νωπη
30 μλ ελαιόλαδο
2 αυγά.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βάζουμε στο κάδο του μιξερ αλεύρι τη μαγιά τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το χέρι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και ρίχνετε το νερό και το λάδι ανακατεύουμε. Ρίχνετε στον κάδο με το αλεύρι και ζυμώνουμε στην αρχή στην χαμηλή σκάλα για 5 λεπτά και μετά άλλα 2 λεπτά στη μεγάλη ταχύτητα .η ζύμη μπορεί να κολαει λίγο αλλά δεν ρίχνεις άλλο αλεύρι γιατί δεν θέλουμε να μας σφίξει. Τη βγάζουμε από το κάδο και την βάζουμε σε ένα καθαρό μπολ με λίγο λάδι σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει. Προσοχή φουσκώνει πολύ. Όταν είναι έτοιμη βάζουμε σε πάγκο με λίγο αλεύρι χωρίζουμε μπαλάκια τον 80 γρ τα κάνουμε μπαλάκια τα αφήνω να φουσκωσουν για 15 λεπτά. Μετά τα ξαναπλαθω. Τα βάζω στο ταψί με λαδόκολλα τα αφήνω περίπου μια ώρα σκεπασμένο με μεμβράνη .προσοχή λίγο λάδι στη μεμβράνη να μην μας κολλήσουν. Μόλις φουσκωσουν αλείφετε με αυγό χτυπημένο και σουσάμι. Ψήσιμο 180 βαθμούς 15 λεπτά σε αέρα.Η ίδια διαδικασία και για τα σάντουιτς απλά εκεί αλοιφουμε με ζάχαρη και νερό. Καλή επιτυχία ελπίζω να τα πετύχετε και αν θέλετε στείλτε καμιά φωτογραφία. Καλό βράδυ σε όλους