
ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ, ΦΛΟΥΔΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
Υλικά
2 πακέτα σαβαγιάρ
Λίγο γάλα
80 γρ. φουντούκια τριμμένα
1 πακέτο φλούδες σοκολάτας
Λίγο γάλα
80 γρ. φουντούκια τριμμένα
1 πακέτο φλούδες σοκολάτας
Για την κρέμα
500 ml. γάλα
100 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κορν φλάουρ
2 αυγά
2 βανίλιες
1 κομμάτι βούτυρο 50 γρ.
Για τη σαντιγί
500 γρ. φυτική κρέμα πράσινη συσκευασία
Εκτέλεση
Χτυπάω την φυτική σαντιγί να αφρατέψει και τη βάζω στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσω.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα με την ζάχαρη και το κορν φλάουρ να ομογενοποιηθούν και να ζεσταθεί.
Έχω χτυπήσει τα αυγά και προσθέτω λίγο από το γάλα στα αυγά για να πάρει την θερμοκρασία.
Μετά τα ρίχνω στο γάλα, προσθέτω τις βανίλιες και ανακατεύω μέχρι να πήξει.
Κατεβάζω από τη φωτιά, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει καλά.
Μετά τη χτυπάω λίγο με το σύρμα να αφρατέψει.
Συναρμολόγηση
Σε μια φόρμα με τσέρκι βάζω μια στρώση από τα σαβαγιάρ που τα βρέχω με λίγο γάλα όπως επίσης βάζω σαβαγιάρ και στα πλαϊνά.
Προσθέτω λίγα φουντούκια τριμμένα, την κρέμα ζαχαροπλαστική και λίγες φλούδες σοκολάτας.
Στρώνω μια ακόμα στρώση από τα σαβαγιάρ, φουντούκια και την μισή σαντιγί που έχω ανακατέψει τις φλούδες σοκολάτας.
Με την υπόλοιπη σαντιγί κάνω ροζέτες και στολίζω.
Εγώ έβαλα σοκολάτα και βύσσινα.
Είναι πολύ ελαφριά.