Υλικά για την πανακότα
700 ml γάλα400 ml κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια ζάχαρη,
2 βανίλιες,
3 ζελατίνες
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα,την κρέμα γάλακτος, της βανίλιες,την ζάχαρη στην κατσαρόλα ανακατεύουμε μόλις.ζεσταθεί αρκετά,προσθέτουμε της ζελατίνες αφού της έχουμε μαλακώσει σε νερό.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και προσθέτουμε 6 κουταλιές της σούπας γλυκό κουταλιού.κυδώνι!
Το αδειάζουμε σε φόρμα ΄.
Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει καλά!
Διακοσμούμε με γλυκό κουταλιού.κυδώνι!
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και προσθέτουμε 6 κουταλιές της σούπας γλυκό κουταλιού.κυδώνι!
Το αδειάζουμε σε φόρμα ΄.
Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει καλά!
Διακοσμούμε με γλυκό κουταλιού.κυδώνι!
Υλικά για το κυδώνι γλυκό του κουταλιού
1 κιλό κυδώνια,
750, γραμμάρια ζάχαρη
1 ποτήρι τσαγιού νερό ,
2 βανίλιες,
1 λεμόνι το χυμό.του:
Τα βράζουμε.5 λεπτά και το αφήνουμε ενα24ωρο!
Την άλλη μέρα το δένουμε και ρίχνουμε στο τέλος.βανίλιες,χυμό!

750, γραμμάρια ζάχαρη
1 ποτήρι τσαγιού νερό ,
2 βανίλιες,
1 λεμόνι το χυμό.του:
Εκτέλεση
Καθορίζουμε τα.κυδώνια τα ψιλοκόβουμε τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με.την ζάχαρη και το νερό!Τα βράζουμε.5 λεπτά και το αφήνουμε ενα24ωρο!
Την άλλη μέρα το δένουμε και ρίχνουμε στο τέλος.βανίλιες,χυμό!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou