
ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
Υλικά:
- 2 ποτήρια νερού χλιαρό γάλα
- 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο (ένα δάχτυλο λιγότερο)
- 2 αυγά (ένα κρόκο κρατάμε για το άλειμμα)
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 φακελ. μαγιά στιγμής
- 7,5 με 8 φλιτζάνια αλεύρι
- λίγο σουσάμι
- 1 κουταλάκι γιαούρτι
- 300 γρ. τυρί φέτα για γέμιση.
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη εκτός από το αλεύρι.
- Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
- Κόβουμε τη φουσκωμένη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο, κόβουμε σε 12 τριγωνικά κομμάτια, βάζουμε πάνω τριμμένο τυρί και τυλίγουμε σε ρολό, όπως τα κρουασάν.
- Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν.
- Εγώ τα άλειφω με αυγό και πασπαλιζω με σουσαμι !!180 μέχρι να πάρουν χρώμα .!!!!

Δημιουργός συνταγής: Φωτεινή Παρασκευοπουλου, συνταγή Πάτερ Αθανάσιος Γεώργιος Τσομπανίδης
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
