
ΤΟΥΛΟΥΜΠΑΚΙΑ
Για το Σιρόπι:
Υλικά:
Εκτέλεση:
- 1,2 κ. Ζάχαρη
- 650ml Νερό
- Μισό Λεμόνι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε Νερό και Ζάχαρη για 10 λεπτά, στύβουμε μισό λεμόνι και αφήνουμε σε γυάλινο μπολ να κρυώσει.
Για τη Ζύμη:
Υλικά:
- 500 ml Νερό
- ¼ φλυτζ. Ηλιέλαιο
- 5 κ.σ. από το σιρόπι
- 2 φλυτζ. Αλεύρι γ.ο.χ.
- 6 αυγά μεγάλα
- 1 φλυτζ. Νισεστέ
- 1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα αντικολλητικό κατά προτίμηση σκεύος βάζουμε το νερό, το ηλιέλαιο, τις 5 κουταλιές σιρόπι και μόλις αρχίσουν να βράζουν, βάζουμε το αλεύρι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε για 5 λεπτά ώστε να ψηθεί το αλεύρι.
- Αφαιρούμε τη ζύμη και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε τη ζύμη με μίξερ ενσωματώνοντας τα αυγά ένα ένα, τόσο ώστε να έχουμε μια ρευστή ζύμη χωρίς σβόλους
- Ρίχνουμε τον νισεστέ και ανακατεύουμε. Η ζύμη σε αυτή τη φάση είναι απαλή και στέκεται.
- Τοποθετούμε σε λαδωμένο εσωτερικά κορνέ. Η μύτη που χρησιμοποιώ είναι αστέρι 12mm με πολλές εγκοπές (περίπου 15). Ακόμα πιο ωραίο είναι οι εγκοπές να είναι γυριστές προς τα μέσα (κάνει πιο ανάγλυφα τα τουλουμπάκια).
- Σε τηγάνι ή κατσαρόλα βάζουμε το ηλιέλαιο και ανάβουμε το μάτι στο 1,5.
- Όταν ζεσταθεί, πιέζουμε το κορνέ πάνω από το λάδι και με λαδωμένο ψαλίδι κόβουμε κομμάτια περίπου 4 εκατοστά.
- Τηγανίζουμε ανακατεύοντας για να μην ανοίξουν και να τηγανιστούν ομοιόμορφα, μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφί χρώμα.
- Αφαιρούμε και τα βάζουμε στο σιρόπι ανακατεύοντας για 5 λεπτά.
- Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Είναι εύκολη διαδικασία, αλλά θέλει χρόνο και υπομονή στο τηγάνισμα.
- Τα βάζουμε σε ταψάκια και τα διατηρούμε δροσερά και τραγανά στο ψυγείο.
Δημιουργός συνταγής: Nikos AE
