Τουλουμπάκια

ΤΟΥΛΟΥΜΠΑΚΙΑ

ΤΟΥΛΟΥΜΠΑΚΙΑ


Για το Σιρόπι:

 
Υλικά:
  • 1,2 κ. Ζάχαρη
  • 650ml Νερό
  • Μισό Λεμόνι

Εκτέλεση:
  1. Βράζουμε Νερό και Ζάχαρη για 10 λεπτά, στύβουμε μισό λεμόνι και αφήνουμε σε γυάλινο μπολ να κρυώσει.


Για τη Ζύμη:


Υλικά:
  • 500 ml Νερό
  • ¼ φλυτζ. Ηλιέλαιο
  • 5 κ.σ. από το σιρόπι
  • 2 φλυτζ. Αλεύρι γ.ο.χ.
  • 6 αυγά μεγάλα
  • 1 φλυτζ. Νισεστέ
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα αντικολλητικό κατά προτίμηση σκεύος βάζουμε το νερό, το ηλιέλαιο, τις 5 κουταλιές σιρόπι και μόλις αρχίσουν να βράζουν, βάζουμε το αλεύρι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε για 5 λεπτά ώστε να ψηθεί το αλεύρι.
  2. Αφαιρούμε τη ζύμη και την αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Χτυπάμε τη ζύμη με μίξερ ενσωματώνοντας τα αυγά ένα ένα, τόσο ώστε να έχουμε μια ρευστή ζύμη χωρίς σβόλους
  4. Ρίχνουμε τον νισεστέ και ανακατεύουμε. Η ζύμη σε αυτή τη φάση είναι απαλή και στέκεται.
  5. Τοποθετούμε σε λαδωμένο εσωτερικά κορνέ. Η μύτη που χρησιμοποιώ είναι αστέρι 12mm με πολλές εγκοπές (περίπου 15). Ακόμα πιο ωραίο είναι οι εγκοπές να είναι γυριστές προς τα μέσα (κάνει πιο ανάγλυφα τα τουλουμπάκια).
  6. Σε τηγάνι ή κατσαρόλα βάζουμε το ηλιέλαιο και ανάβουμε το μάτι στο 1,5.
  7. Όταν ζεσταθεί, πιέζουμε το κορνέ πάνω από το λάδι και με λαδωμένο ψαλίδι κόβουμε κομμάτια περίπου 4 εκατοστά.
  8. Τηγανίζουμε ανακατεύοντας για να μην ανοίξουν και να τηγανιστούν ομοιόμορφα, μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφί χρώμα.
  9. Αφαιρούμε και τα βάζουμε στο σιρόπι ανακατεύοντας για 5 λεπτά.
  10. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Είναι εύκολη διαδικασία, αλλά θέλει χρόνο και υπομονή στο τηγάνισμα.
  11. Τα βάζουμε σε ταψάκια και τα διατηρούμε δροσερά και τραγανά στο ψυγείο.


Δημιουργός συνταγής: Nikos AE

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget