Ποντιακά Ωτία



ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΩΤΙΑ


Υλικά

  • 10 αβγά
  • 3 κεσεδάκια γιαούρτι των 200 γραμ
  • 1 κεσεδάκι από το γιαούρτι σπορέλαιο
  • 3 κεσεδάκια από το γιαούρτι ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι 
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 1 φακελάκι μπεικιν
  • 1 καπάκι του μπουκαλιού ούζο
  • αλεύρι όσο πάρει
  • ξύσμα πορτοκαλιού 



Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε μια λεκάνη και τ' ανακατεύουμε.  
  2. Ρίχνουμε λίγο - λίγο  το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  3. Τα αφήνουμε μια ωρίτσα να ξεκουραστεί η ζύμη.
  4. Ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού περίπου, κόβουμε λωρίδες περίπου 6 εκατοστών και στη συνέχεια κόβουμε ρόμβους σε κάθε λωρίδα.
  5. Στη μέση κάθε ρόμβου τραβάμε μια μαχαιριά, παίρνουμε την μια άκρη του ρόμβου, την βάζουμε στην τρύπα και την τραβάμε λιγάκι από κάτω ώστε να σχηματιστεί το Ωτίο.
  6. Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  7. Σερβίρονται με κανέλα και ζάχαρη, με μέλι και κανέλα, με άχνη ή σκέτα.


Δημιουργός συνταγής: Γιαγιά Μαίρη εν δράσει

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!