
ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΩΤΙΑ
Υλικά
- 10 αβγά
- 3 κεσεδάκια γιαούρτι των 200 γραμ
- 1 κεσεδάκι από το γιαούρτι σπορέλαιο
- 3 κεσεδάκια από το γιαούρτι ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κουταλάκι σόδα
- 1 φακελάκι μπεικιν
- 1 καπάκι του μπουκαλιού ούζο
- αλεύρι όσο πάρει
- ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε μια λεκάνη και τ' ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Τα αφήνουμε μια ωρίτσα να ξεκουραστεί η ζύμη.
- Ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού περίπου, κόβουμε λωρίδες περίπου 6 εκατοστών και στη συνέχεια κόβουμε ρόμβους σε κάθε λωρίδα.
- Στη μέση κάθε ρόμβου τραβάμε μια μαχαιριά, παίρνουμε την μια άκρη του ρόμβου, την βάζουμε στην τρύπα και την τραβάμε λιγάκι από κάτω ώστε να σχηματιστεί το Ωτίο.
- Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σερβίρονται με κανέλα και ζάχαρη, με μέλι και κανέλα, με άχνη ή σκέτα.


