
Υλικά για παντεσπάνι
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
155 γραμμάρια αλεύρι,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
1 μπέικιΝ παουντερ,
1 βανίλια
Το τοποθετούμε σε τσέρκι 28cm μέσα λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμΈνο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά ανάλογα φυσικά τον φούρνο.
Το αφήνουμε να.κρυώσει και το κόβουμε στην μέση.
125 γραμμάρια ζάχαρη,
1 μπέικιΝ παουντερ,
1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε αυγά με την ζάχαρη 5 λεπτά ,και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας απαλά το κοσκινισμένο αλεύρι,μπέικιν,βανίλια και ανακατεύουμε με σπάτουλα.Το τοποθετούμε σε τσέρκι 28cm μέσα λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμΈνο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά ανάλογα φυσικά τον φούρνο.
Το αφήνουμε να.κρυώσει και το κόβουμε στην μέση.
Για το σιρόπι
1 κούπα.ζάχαρη,
1+1/2 κούπα.νερό,
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού,
1 βανίλια
Βράσιμο 5 λεπτά .Αφήνουμε να κρυώσει
1+1/2 κούπα.νερό,
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού,
1 βανίλια
Βράσιμο 5 λεπτά .Αφήνουμε να κρυώσει
Υλικά για τη γέμιση κρέμας καραμέλα
2 μόρφατ μεταλλικά κουτιά,
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο,
2 βανίλιες
Αφήνουμε να κρυώσει.
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο,
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα μορφατ 5 λεπτά και προσθέτουμε το γάλα,και τις βανίλιες.Αφήνουμε να κρυώσει.
Υλικά κρέμας επικάλυψης
1 κούπα ζάχαρη,
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο,
1 κούπα νερό,
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.
Αφήνουμε να κρυώσει.
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο,
1 κούπα νερό,
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.
Εκτέλεση
Βάζουμε την ζάχαρη να λιώσει να πάρει χρώμα καραμέλες,ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε, ρίχνουμε το νερό ανακατεύουμε να βράσει 2 λεπτά και τέλος το κορν φλάουρ να.δέσει.Αφήνουμε να κρυώσει.
Συναρμολόγηση
Βάζουμε τον πρώτο πάτο παντεσπανιού σε μια πιατέλα,σιροπιάζομαι τοποθετούμε κρέμα,πάνω το δεύτερο πάτο σιροπιάζομαι και βάζουμε πάνω και γύρω κρέμα.
Τέλος περιχύνουμε την καραμέλα!!
Τέλος περιχύνουμε την καραμέλα!!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou