
Μια συνταγή για ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ από την ομάδα στο Facebook Οι λιχουδιές της Μαρίας
Μπισκοτάκια κανέλας
Μπισκοτάκια κανέλας, "τύπου" speculos τραγανά και μυρωδάτα, με ελληνικό καφέ απολαυστικά!! συνταγή της ομάδας μας!!


Γίνονται περίπου 80 τεμ.
Αν είσαι λάτρης της κανέλας, τότε βρήκες τα ιδανικά μπισκοτάκια σου!! Εάν τα πασπαλίσεις και με καστανή ζάχαρη από πάνω, τότε θα θυμηθείς εκείνα τα αγαπημένα μπισκοτάκια που προσφέρουν στα καφέ...



Υλικά
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
2 αυγά
125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ ζάχαρη
2 κουτ.γλ μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 ½ κουτ.σ κανέλα
½ κουτ.γλ γαρύφαλλο
Προαιρετικά χοντρή καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα.
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ασπράδια, χτυπάμε πολύ καλά και μετά τους κρόκους.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι το ανακατεύουμε με το μπέικιν, και το προσθέτουμε σε δόσεις και μετά τα μπαχαρικά μας.
Ζυμώνουμε μέχρι να δούμε ότι το ζυμάρι μας δεν κολλάει. Η ζύμη είναι αρκετά σκληρή. Το τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
Στην συνέχεια βγάζουμε τη ζύμη μας από το ψυγείο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC και την ανοίγουμε με τον πλάστη 1/2 εκ. περίπου. Κόβουμε με κουπάτ τα μπισκοτάκια μας και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη τα μπισκοτάκια.
Ψήνουμε τα μπισκοτάκια μας μέχρι να πάρουν χρώμα περίπου 20 λεπτά και ανάλογα με το μέγεθος που τα έχετε φτιάξει.
Τα μπισκοτάκια μας επειδή είναι λεπτά δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα στο φούρνο. Τα παρακολουθούμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε παρέα με το αγαπημένο μας καφεδάκι!! καλή απόλαυση!!

