Τα κουρού του κυρ Στέλιου



Μια συνταγή της κυρίας Δερμανοπούλου Ευαγγελία για ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ από την ομάδα στο Facebook Kitchen tasty surprises!


Τα κουρού του κυρ Στέλιου

Τα κουρού του κυρ Στέλιου και της νεαρής φοιτήτριας που τα έτρωγε σαν τρελή!
Η συνταγή μου δόθηκε από τον ίδιο τον φούρναρη τον κυρ Στέλιο το 1984!
Καλή του ώρα...Συγχωρέθηκε το 2000 και το έμαθα από τα παιδιά του...

ΥΛΙΚΑ
-1 ποτήρι πυρηνέλαιο ( ή μισό λιωμένο αγελαδινό βούτυρο και μισό πυρηνέλαιο)
-2 αυγά
-1 ποτήρι γάλα φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου ΟΧΙ ΖΕΣΤΑΜΕΝΟ ή μισό ποτήρι φρέσκο γάλα και μισό σουρωτή .
-1 πρέζα αλάτι
-1 πρέζα ζάχαρη
-800 γρ αλεύρι super για τσουρέκια( με συμβούλεψε ότι καλύτερο ειναι το χύμα από τους φούρνους )
-2 φακελάκια ξηρή μαγιά
-200 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη μεσα στη ζύμη! Το ΜΥΣΤΙΚΟ ήταν αυτό! Κάνει τη ζύμη τραγανή!

ΓΕΜΙΣΗ
- φέτα τριμμένη
- λίγη μυζήθρα
- λίγη κεφαλογραβιέρα
-1 αυγό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- Ζυμώνουμε τη ζύμη με την σειρά που γράφω τα υλικά.
- Βάζω τη ζύμη σε λαδωμένο bowl και την αφήνω να φουσκώσει στο δωμάτιο ΟΧΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟ ΦΟΥΡΝΟ , σκεπάζοντας με μεμβράνη για 1 ώρα.
-Στρώνω λαδόκολλα σε λαμαρίνα.
- Φτιάχνω μικρά μπαλάκια και τα ανοίγω με το χέρι μου σε στραγγυλό κομμάτια .
-Βάζω λίγη απο τη γέμιση.Κλείνω το τυροπιτάκι.
- Σκεπάζω τη λαμαρίνα με μια πετσέτα.
-Αφήνω τα τυροπιτάκια να φουσκώσουν για μισή ώρα.
-Αλείφω με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νεράκι.
-Πασπαλίζω με λίγο μαύρο σουσάμι.
-Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για μισή ώρα!
Καλή επιτυχία!

Σας λέω ότι αυτή η συνταγή έχει μεγάλη αξία για μένα ...δόθηκε με πολλή αγάπη σε ένα κοριτσάκι που ήθελε να μάθει από έναν επαγγελματία! Την έχω ακόμη γραμμένη με τα γράμματά του σε τετράδιο της εποχής!
Οι άνθρωποι δεν ξεχνιούνται ποτέ όταν ζουν μέσα μας...
Φτιάξτε τα και ζήστε μαζί μου τη λαχτάρα της τότε φοιτήτριας και την αγάπη ενός επαγγελματία!