
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Αυτά τα μπισκότα είναι τέλεια για ένα απολαυστικό σνακ ή για να συνοδεύσουν τον καφέ μας!
Είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείς!
Υλικά:
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο (ή μισό ελαιόλαδο και μισό καλαμποκέλαιο για πιο ουδέτερη γεύση)
- 1 ποτήρι καστανή ζάχαρη (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και 3/4 ποτηριού αν προτιμάς λιγότερο γλυκά μπισκότα)
- 1 ποτήρι φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
- 1 κοφτό κ.γ. σόδα
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- Κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια ή σταγόνες σοκολάτας
- Αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις (όση ποσότητα χρειαστεί για να έχεις μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την καστανή ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα. Το πορτοκάλι θα δώσει στα μπισκότα μας μια υπέροχη φρεσκάδα και άρωμα!
- Προσθέτουμε στη μπολ με τα υγρά το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
- Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια με το μαχαίρι ή σταγόνες σοκολάτας και ζυμώνουμε να πάνε παντού.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα, για να ξεκουραστεί και να γίνει πιο εύκολο το πλάσιμο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη, πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Αφού κρυώσουν, τα αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο.
Πρόταση από ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ:
- Για ακόμα πιο ενδιαφέρουσα γεύση, μπορείς να προσθέσεις στη ζύμη ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα ή καρύδια.
