Μπισκότα με κομμάτια Σοκολάτας

Μπισκοτάκια λαχταριστά

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Αυτά τα μπισκότα είναι τέλεια για ένα απολαυστικό σνακ ή για να συνοδεύσουν τον καφέ μας!
Είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείς!


Υλικά:

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο (ή μισό ελαιόλαδο και μισό καλαμποκέλαιο για πιο ουδέτερη γεύση)
  • 1 ποτήρι καστανή ζάχαρη (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και 3/4 ποτηριού αν προτιμάς λιγότερο γλυκά μπισκότα)
  • 1 ποτήρι φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κοφτό κ.γ. σόδα
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • Κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια ή σταγόνες σοκολάτας
  • Αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις (όση ποσότητα χρειαστεί για να έχεις μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει)


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την καστανή ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα. Το πορτοκάλι θα δώσει στα μπισκότα μας μια υπέροχη φρεσκάδα και άρωμα!
  2. Προσθέτουμε στη μπολ με τα υγρά το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. 
  3. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  4. Τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια με το μαχαίρι ή σταγόνες σοκολάτας και ζυμώνουμε να πάνε παντού.
  5. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα, για να ξεκουραστεί και να γίνει πιο εύκολο το πλάσιμο.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  7. Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη, πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. 
  8. Ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  9. Αφού κρυώσουν, τα αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο. 

Πρόταση από ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ: 

  • Για ακόμα πιο ενδιαφέρουσα γεύση, μπορείς να προσθέσεις στη ζύμη ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα ή καρύδια.

Μπισκοτάκια λαχταριστά

Δημιουργός συνταγής: Maria Kopidaki

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget