Τούρτα μόκα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παντεσπάνι

Χτυπάμε 5 αυγά με 130 γραμμάρια ζάχαρη για 3 λεπτα΄.
Ρίχνουμε σταδιακά 130 ίσως και λίγο παραπάνω γραμμάρια αλεύρι,2 κουταλιές της σουπας κακάο,1 βανίλια.
Το τοποθετούμε στο κατάλληλο σκεύος(εγώ χρησιμοποίησα μιας χρήσεως μεσαίο) και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.

Κρέμα

Βάζουμε σε ενα μπολ1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ, με 1 κουτάλια βραστό νερό.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα 300 γραμμάρια κρέμα. γάλακτος πλήρες με 25 γραμμάρια άχνη ζάχαρη οποτε θα γίνει αφρός.

Γλάσο

200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,180 γραμμάρια κουβερτουρα και 1 κουτάλια της σούπας σπορελαιο.

Συναρμολόγηση

Κόβουμε με προσοχή το παντεσπανι να έχουμε δυο πατους, οπότε τοποθετούμε τον ενα πάτο πανω του βάζουμε μισή κρέμα κλείνουμε με τον άλλο πάτο απάνω κρέμα και πανω στην κρέμα με προσοχή το γλασο!!


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou