Τούρτα αμυγδάλου



ΤΟΥΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ


ΕΥΚΟΛΗ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγα,
125 γρ ζαχαρη,
155 γρ αλευρι φαριναπ κοσκινισμενο,
1 βανιλια,
50 γρ σκονη αμυγδαλου!!

Χτυπαμε τα αυγα-ζαχαρη να ασπρισουν να φουσκωσει το μείγμα!
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε το αλευρι-βανιλια σε δοσεις και ανακατευουμε απαλα με μαριζ!
Τελος ριχνουμε παρα πολυ απαλα δηλαδη κουταλια-κουταλια την σκονη αμυγδαλου ανακατευουμε παρα πολυ απαλα!
Βαζουμε λαδοκολα στο τσερκι (28 ν)και το ψηνουμε για 25 λεπτα στους 180 βαθ προθερμ.αντιστασεις μεσαια σχαρα!
Οταν το βγαζουμε το αφηνουμε να κρυωσει παρα πολυ καλα και στην συνεχεια το κοβουμε!

ΣΙΡΟΠΙ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
2 κουπες νερο με 2 κουπες ζαχαρη !
Το βραζουμε 4 λεπτα!
Το αφηνουμε να κρυωσει καλα!

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 λιτρο γαλα,
4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ,
2 κ.σ.γεματες αλευρι,
1 βανιλια,
50 γρ βουτυρο,
50 γρ σκονη αμυγδαλου,
5 κ.σ.ζαχαρη!

Βγαζουμε σε ενα μπολ λιγο γαλα!
Ριχνουμε μεσα το κορν φλαουρ και το αλευρι και τα ανακατευουμε!
Βαζουμε το υπολοιπο γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθει!
Ριχνουμε το μείγμα (κορν-αλευρι) που εχουμε διαλυσει στο ζεστο γαλα ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε!
Ριχνουμε την βανιλια,το βουτυρο,και την σκονη αμυγδαλου!
Ανακατευουμε!!!!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βαζουμε στο τσερκι τον ενα πατο παντεσπανιου!
Το σιροπιαζουμε με ενα κουταλι σιγα-σιγα!
Ριχνουμε την καυτη κρεμα!
Πανω στην κρεμα βαζουμε τον αλλο πατο παντεσπανιου!
Τον σιροπιαζουμε με κουταλι σιγα -σιγα!
Και αφηνουμε να κρυωσει καλα!

ΣΑΝΤΙΓΙ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 μορφατ μεταλικο κουτι,
2 φλυντζ.τσαγιου αχνη ζαχαρη,
2 κ.σ.γαλα φρεσκο!
Χτυπαμε ολα μαζι!
Τελος βαζουμε την σαντιγυ γυρω-πλαγια-πανω στο γλυκο!
Διακοσμουμε οπως θελουμε!!

ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 βαθμ.για 10 ΛΕΠΤΑ!!!