
ΕΥΚΟΛΗ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ!
125 γρ ζαχαρη,
155 γρ αλευρι φαριναπ κοσκινισμενο,
1 βανιλια,
50 γρ σκονη αμυγδαλου!!
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε το αλευρι-βανιλια σε δοσεις και ανακατευουμε απαλα με μαριζ!
Τελος ριχνουμε παρα πολυ απαλα δηλαδη κουταλια-κουταλια την σκονη αμυγδαλου ανακατευουμε παρα πολυ απαλα!
Βαζουμε λαδοκολα στο τσερκι (28 ν)και το ψηνουμε για 25 λεπτα στους 180 βαθ προθερμ.αντιστασεις μεσαια σχαρα!
Οταν το βγαζουμε το αφηνουμε να κρυωσει παρα πολυ καλα και στην συνεχεια το κοβουμε!
Το βραζουμε 4 λεπτα!
Το αφηνουμε να κρυωσει καλα!
4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ,
2 κ.σ.γεματες αλευρι,
1 βανιλια,
50 γρ βουτυρο,
50 γρ σκονη αμυγδαλου,
5 κ.σ.ζαχαρη!
Ριχνουμε μεσα το κορν φλαουρ και το αλευρι και τα ανακατευουμε!
Βαζουμε το υπολοιπο γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθει!
Ριχνουμε το μείγμα (κορν-αλευρι) που εχουμε διαλυσει στο ζεστο γαλα ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε!
Ριχνουμε την βανιλια,το βουτυρο,και την σκονη αμυγδαλου!
Ανακατευουμε!!!!
Το σιροπιαζουμε με ενα κουταλι σιγα-σιγα!
Ριχνουμε την καυτη κρεμα!
Πανω στην κρεμα βαζουμε τον αλλο πατο παντεσπανιου!
Τον σιροπιαζουμε με κουταλι σιγα -σιγα!
Και αφηνουμε να κρυωσει καλα!
2 φλυντζ.τσαγιου αχνη ζαχαρη,
2 κ.σ.γαλα φρεσκο!
Υλικά για το παντεσπάνι
5 αυγα,125 γρ ζαχαρη,
155 γρ αλευρι φαριναπ κοσκινισμενο,
1 βανιλια,
50 γρ σκονη αμυγδαλου!!
Εκτέλεση
Χτυπαμε τα αυγα-ζαχαρη να ασπρισουν να φουσκωσει το μείγμα!Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε το αλευρι-βανιλια σε δοσεις και ανακατευουμε απαλα με μαριζ!
Τελος ριχνουμε παρα πολυ απαλα δηλαδη κουταλια-κουταλια την σκονη αμυγδαλου ανακατευουμε παρα πολυ απαλα!
Βαζουμε λαδοκολα στο τσερκι (28 ν)και το ψηνουμε για 25 λεπτα στους 180 βαθ προθερμ.αντιστασεις μεσαια σχαρα!
Οταν το βγαζουμε το αφηνουμε να κρυωσει παρα πολυ καλα και στην συνεχεια το κοβουμε!
Σιρόπι
2 κουπες νερο με 2 κουπες ζαχαρη !Το βραζουμε 4 λεπτα!
Το αφηνουμε να κρυωσει καλα!
Υλικά για την κρέμα
1 λιτρο γαλα,4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ,
2 κ.σ.γεματες αλευρι,
1 βανιλια,
50 γρ βουτυρο,
50 γρ σκονη αμυγδαλου,
5 κ.σ.ζαχαρη!
Εκτέλεση
Βγαζουμε σε ενα μπολ λιγο γαλα!Ριχνουμε μεσα το κορν φλαουρ και το αλευρι και τα ανακατευουμε!
Βαζουμε το υπολοιπο γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθει!
Ριχνουμε το μείγμα (κορν-αλευρι) που εχουμε διαλυσει στο ζεστο γαλα ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε!
Ριχνουμε την βανιλια,το βουτυρο,και την σκονη αμυγδαλου!
Ανακατευουμε!!!!
Συναρμολόγηση
Βαζουμε στο τσερκι τον ενα πατο παντεσπανιου!Το σιροπιαζουμε με ενα κουταλι σιγα-σιγα!
Ριχνουμε την καυτη κρεμα!
Πανω στην κρεμα βαζουμε τον αλλο πατο παντεσπανιου!
Τον σιροπιαζουμε με κουταλι σιγα -σιγα!
Και αφηνουμε να κρυωσει καλα!
Σαντιγί
1 Μόρφατ μεταλικο κουτι,2 φλυντζ.τσαγιου αχνη ζαχαρη,
2 κ.σ.γαλα φρεσκο!
Χτυπαμε ολα μαζι!
Τελος βαζουμε την σαντιγυ γυρω-πλαγια-πανω στο γλυκο!
Διακοσμουμε οπως θελουμε!!
ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 βαθμ.για 10 ΛΕΠΤΑ!!!
Τελος βαζουμε την σαντιγυ γυρω-πλαγια-πανω στο γλυκο!
Διακοσμουμε οπως θελουμε!!
ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 βαθμ.για 10 ΛΕΠΤΑ!!!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou